Möt Tomas Hellström – VD på ODIN Fonder i Sverige

Intervju I en serie med miniporträtt kommer vi att presentera några av våra talare och sponsorer som kommer att dyka upp på Börshajen Academy. Först ut är Tomas Hellström, VD på ODIN Fonder i Sverige. 

Tomas Hellström är VD på ODIN Fonder i Sverige och VD-rollen var inte obekant för den jämtländske sonen när han tillträdde rollen 2015. När han fick frågan fanns det ingen tvekan från Tomas sida om att tacka ja.
– Jag träffade förvaltare från ODIN och såg att min egen syn på förvaltning stämde väl överens med ODIN-modellen som letar efter kvalitetsbolag till rätt pris, säger Tomas.

Tomas, som är statsvetare och ekonom i grunden, älskar jobbet på ODIN, mycket för att det inte finns några typiska arbetsdagar på kontoret.
– Jag har många olika arbetsuppgifter, allt från kaffekokning till långsiktigt strategiarbete.

Vad gör du mer på dagarna?
– En bra dag måste innehålla åtminstone ett kundmöte, det är kärnan i arbetet och det som också ger mest tillbaka, berättar Tomas.

Precis som för ODIN är långsiktighet något som Tomas predikar även när det kommer till sparande privat.
– Einstein hade rätt – ränta på ränta är den starkaste kraften i universum och effekten är att betrakta som världens åttonde underverk, ler Tomas.

Vad brinner du för allra mest när det gäller ditt arbete?
– Att skapa förståelse för vilken fantastisk sparform aktiefonder är över en längre tidsperiod. Allra bäst är att få träffa kunder som gjort den resan och höra deras berättelse, avslutar Tomas.

Tomas tre investeringstips

  • Ta inte mer risk än du kan hantera under en kris
  • Undvik att spekulera – placera långsiktigt
  • Förstå vad du köper och använd sunt förnuft