Möt Erika Eliasson – IR-chef på Lendify

Intervju Lendify är en av huvudsponsorerna till Börshajen Academy och nedan får ni lära känna deras ansikte utåt, Erika Eliasson, lite bättre.

Erika Eliasson, som är chef för investerarrelationer på Lendify, har synts överallt den senaste tiden och Börshajen Academy den 5 maj är inget undantag. Erika har en magister inom redovisning och finansiering från Uppsala Universitet och har lång erfarenhet inom branschen.
– Jag har jobbat i 15 år med olika typer av finansiella placeringar, bland annat som Försäljningschef på Erik Penser och Institutional Sales på Evli Fonder, berättar Erika.

En viktig och stor del av Erikas roll handlar om att folkbilda och etablera det tillgångsslag som Lendify erbjuder för att kunna tillgängliggöra det för vanliga investerare.
– Under en dag träffar jag viktiga investerare, influensers och journalister för att berätta vad Lendify står för och vad vi vill uppnå.

Peer-to-peer lån är något som vuxit explosionsartat senaste åren och det är precis det här Lendify håller på med.
– Genom ny teknik möjliggör vi för vanliga investerare att ta del av bankernas vinster och genom vår digitala plattform kan vanliga investerare investera i ett tillgångsslag med hög avkastning i förhållande till risk, säger Erika.

Varför brinner du så mycket för det här?
– Jag tycker att bankerna tjänar för mycket pengar och att det generellt finns alldeles för många dåliga finansiella produkter på marknaden.

Och när du var ung, vad drömde du om att jobba med då?
– Utrikeskorrespondent. Jag har alltid haft ett väldigt stort intresse för vad som händer i min omvärld.  

Den 5 maj kommer Erika, inför flera tusen sparare och investerare, stå på scenen på Hovet och själv håller hon på att spara till sommarställe. Vi på Börshajen hoppas att ni ser fram emot 5 maj lika mycket som vi och Erika gör!

Erikas bästa investeringstips:

  • Sprid dina risker mellan aktier och andra tillgångsslag
  • Våga ta smarta risker
  • Lär dig om nya typer av investeringar