I samarbete med Fundler

Att investera har aldrig varit enklare – Investeringsappen Fundler har lockat över tiotusentals användare!

Lästid: 2 minuter

I januari skrev jag om investeringsappen Fundler som med sin oberoende rådgivning vill skaka om de trögrörliga jättarna inom finansbranschen och underlätta för både små och stora sparare att investera. Appen som ger kvalitativ rådgivning och investerar sparandet i fonder har sedan lanseringen i november nu fått över tiotusentals nedladdningar.

Fundler, en utmanare i finansbranschen.
Det är många faktorer som gör att Fundler sticker ut i finansbranschen, inte minst genom innovation och att tjänster som denna numera kan nås direkt via en mobilapp. En annan viktig faktor är att Fundler är vad som kallas oberoende, vilket innebär att Fundler aldrig behåller provisioner eller mottar annan ersättning från fondbolagen för att rekommendera särskilda fonder. Därför vet du att fondrekommendationen som du får alltid är utifrån det bästa valet för dig som placerare. Ett problem som annars är vanligt förekommande i just finansbranschen där rådgivare snarare kan anses vara säljare och mottar provisioner på de fonder och produkter som de rekommenderar kunder att investera i. Att investera via en oberoende aktör gynnar därför oss kunder betydligt mer!

Robotrådgivning, ett uppskattat alternativ.
Fundler toppar just nu listan i App Store som den mest nedladdade robotrådgivaren i Sverige. Genom en avancerad algoritm räknar appen ut rätt risknivå utifrån varje enskild sparares ekonomiska situation och skräddarsyr därefter ett sparande som passar ditt sparmål. Allting sker automatiskt hela vägen från insättning till upphandling av fonder och efterföljande förvaltning.

Fundler erbjuder smartare och billigare lösningar via deras nya digitala plattformar.
De flesta svenskar besöker dagligen sociala medier för att hålla sig uppdaterade eller för att hitta inspiration. I dessa kanaler arbetar även Fundler aktivt med att nå ut med budskapet om att smarta investeringar är en viktig del i att äga sin framtid, vilket även är företagets motto. Att verka i dessa kanaler hjälper till att nå ut till den breda massan av människor, och inte bara till personer med ett redan stort ekonomiskt intresse. Att kommunicera med kunderna via moderna digitala kanaler återspeglar även tillgängligheten som detta möjliggör. Förutom att kunden kan få personligt anpassade råd genom robotrådgivningen i appen har kunden vid ytterligare behov även tillgång till personlig rådgivning via chattfunktionen i appen. Det finns alltså inga öppettider som kunderna måste förhålla sig till längre.

Nobelprisbelönad förvaltningsteori och utan onödiga risker.
Fundlers rådgivning baseras på den Nobelprisbelönade teorin ”Modern Portföljteori” (MPD) som är en teori för att beräkna den gynnsammaste portföljen för varje risknivå. Beroende på kundens avkastningskrav, riskaptit och investeringshorisont föreslår Fundler den bästa portföljen för kunden. Säkerheten i Fundler håller även den högsta kvalitet då Fundler är under tillsyn av Finansinspektionen (genom Nord Fondkommission AB) och håller där med samma höga säkerhetskrav som bankerna. I appen sker all signering via mobilt Bank-ID och appen använder den senaste teknologin inom datasäkerhet. Alla kunders sparande hos Fundler förvaras hos SEB och omfattas av statliga Riksgäldens investerarskydd. Det är tack vare detta inte bara smidigt utan även väldigt tryggt att spara via Fundler.

Här kan du ladda ner Fundler till iOS och Android.