I samarbete med Nitro Games

Första finska spelbolaget på svenska börsen

Jussi Tähtinen

VD och medgrundare Nitro Games Oyj

Jussi har 15 års erfarenhet av spelbranschen och har arbetat som VD i tio år och har hela sin professionella karriär arbetat med spel som utvecklare och med design och produktion innan han blev VD.

Lästid: 2 minuter

Nitro Games är ett finskt företag listat på Nasdaq First North i Stockholm. Företaget utvecklar och säljer actionorienterade så kallade multiplayer-spel med hjälp av telefoner och surfplattor.

Bolaget fokuserar på att leverera högkvalitativa spelupplevelser som samtidigt kan ha potential att ge hög avkastning till bolaget och dess aktieägare. Spelen är free-to-play spel men man kan köpa till olika funktioner.

I juni 2017 noterades bolaget på First North och genom de medel som togs in kunde Nitro Games börja sin resa att utveckla och lansera spel i egen regi som ett spännande tillägg till att också utveckla spel åt andra, mycket stora, internationella aktörer.

Nitro Games utvecklar främst spel till segmentet som kallas för mid-core som är spel till lite mer avancerade spelare, games for gamers, men som ändå gör det som en fritidssysselsättning.

Först efter listningen i juni förra året släpptes det allra första egenutvecklade spel som också publicerades i egen regi. Spelet heter ”Medals of War” och släpptes för iPhone i 77 länder. Spelet har tagits upp i Apple App Store och där visats på alla nyckelmarknader och tidigare i år släpptes spelet för Android. Med en ranking på 4,5 av 5 har den fått ett gott mottagande. Genom samarbete med det stora sydkoreanska bolaget Netmarble lanseras den i lokal version i Mellanöstern, Turkiet och Afrika under 2018. Netmarble har även rättigheter att efter det lansera Medals of War på den stora, och viktiga, asiatiska marknaden.

Ett annat spännande samarbete är med miljardbolaget Wargaming, med högkvarter på Cypern, där bolaget utvecklar ett spel åt dem på uppdragsbasis. Nitro Games får löpande betalt för arbetet och har därtill en vinstdelning som kan bli mycket intressant. Detta spel ska lanseras under 2018.

I maj annonserade Nitro Games sitt andra egna spel, Heroes of Warland, där upp till åtta spelare (fyra i varje lag) spelar mot varandra, så Nitro Games fortsätter att arbeta med multiplayer-modellen för mobila enheter. Med det nya spelet kommer också flera, helt nya, funktioner att presenteras.

Med en kombination av konsultintäkter för framtagande av spel åt andra, med vinstdelning som tillägg, och med helt egna nya spel (upp till två per år) ser bolaget positivt på framtiden och utvecklingen. Välkommen in i Nitro Games värld, som spelare, aktieägare eller både och!

www.nitrogames.com

För kontakt: jussi@nitrogames.com (VD) eller sverker.littorin@nitrogames.com (Styrelseledamot/IR Advisor)