I samarbete med Enter Fonder

Women in Finance ska få fler kvinnor till finans

Lästid: 3 minuter

Enter Fonders förvaltare Catrin Jansson tar plats i den nystartade stiftelsen Women in Finance, en stiftelse som har som syfte att få fler kvinnor till finansindustrin. 

Catrin Jansson är förvaltare på Enter Fonder och startade deras svenska småbolagsfond, som fyller tre år i september. Detta efter en lång tid som aktieanalytiker.
– Det var ett nytt steg för mig även om jag jobbat med aktieanalys länge. Avkastningen har varit bra, 56% sedan starten, och det känns som en god start, berättar Catrin.

Och det var för några veckor sen som ABG Sundal Collier presenterade den nya stiftelsen Women in Finance med syftet att få fler kvinnor till finans och där finns Catrin med i styrelsen.
– Det är ett initiativ där ABG Sundal Collier och vissa av ägarna har donerat 25 miljoner (NOK) med syftet är att förbättra könsbalansen inom finansindustrin.

Tanken är att initiativet ska gynna hela finansindustrin och därför har man bland annat tagit in parter från förvaltning, private equity och corporate finance.
– Men styrelsen ska inte komma med lösningar på det här komplexa problemet utan vi hoppas på att det kommer in kloka idéer som vi kan stötta genom kapital. Det finns så många projekt som aldrig blir av på grund av att det inte finns pengar, säger Catrin.

I början kommer stiftelsen jobba brett och det är fritt fram för vem som helst att ansöka om kapital för en idé som kan få fler kvinnor till finans.
– Jag har jobbat i den här branschen i 13 år och det går inte att undvika att se strukturerna som finns och det är uppenbarligen inte bara jag som tycker så. Det visade sig inte minst när stiftelsen presenterades och hur den mottogs. Bara man gläntar lite på dörren och bjuder in till dialog så ser man de krafter och det engagemang som faktiskt finns för att förändra det här och jag är helt övertygad om att alla är vinnare på en mer balanserad struktur. Jag hoppas fler personer ska förstå det.

Vad mer behöver man göra utöver det här initiativet tycker du?
– Man måste jobba där man står också, dels med rekrytering men också hur man får kvinnor att faktiskt stanna kvar på sina arbetsplatser så att de kan nå seniora positioner, det är oerhört viktigt. Jag tror också att man i tidig ålder måste bejaka tjejers intresse för finans på samma sätt som man gör med killar.

Var det självklart att tacka ja till en plats i styrelsen?
– Ja, det var inte så mycket att tänka på. Det genuina engagemanget lockade mig.

Tror du att stiftelsen kommer att nå upp till dina förväntningar?
– Jag tror att det är naivt att tro att vi ensamma kan ändra på det här, men vi kan ta ett litet steg och en sak kan man vara säker på: inga förändringar sker av sig själva.

Samtidigt känner Catrin att förklaringsbördan ofta hamnar på fel ställe i sådana här frågor och att det är helt avgörande att fler i branschen börjar förstå och se nyttan av liknande initiativ, inte minst för att unga personer idag värderar jämställda och sunda arbetsgivare väldigt högt.
– Vi har inte råd att missa unga talanger som finns där ute.

Hur jobbar Enter Fonder med den här frågan?
  De här tankarna genomsyrar hela vår verksamhet och det är häftigt att vara här och se den medvetandegrad som finns i frågor som jag är van vid att det inte är så många som tänker på.

Ser du fram emot den resa du har framför dig?
– Ja, det gör jag och det är på tiden att alla förstår hur viktigt det är att driva den här frågan, avslutar Catrin.