I samarbete med Lendify

Alternativ till börsen

Lästid: 2 minuter

Trots att börsen är ett bra sätt att låta pengarna jobba för dig finns det alternativ för att sprida risken, inte alla ägg i samma korg som ni vet, och Lendify är ett av dem alternativ som jag har valt.

Sommarens rapporter på börsen skakade om kurserna rejält på vissa håll och det tunna orderdjupet brukar kunna förklara sommarens volatila börsklimat. Vill man inte förlita sig helt på börsen kan man investera i peer-to-peer lån och under sommaren fortsatte jag att få tillbaka amortering och ränta på min investering hos Lendify.

Som ni ser är mina lån bundna på olika år och då kanske ni undrar: måste jag sitta kvar i lånen såhär länge? Nej, det fina är att det finns en andrahandsmarknad som fungerar väldigt bra hos Lendify där man kan sälja sina lån om man skulle vilja det.

 

Jag tycker fortsatt att Lendify är ett komplement som är att räkna med. Under perioden har jag fått en avkastning på 1,98% och på året beräknas det ge en avkastning på 4,75%. Ni vet att A och O är att diversifiera sin investeringsportfölj. Det är också smidigt att man, som vi varit inne på tidigare, kan välja att autoinvestera all avkastning i nya lån vilket gör att man inte behöver lägga ner mycket tid på sin investering om det är bristvara i ditt liv.

Vill du också investera i peer-to-peer lån kan du göra det här. Smartare ekonomi tillsammans, som Lendify skulle sagt. Och skulle ni mot förmodan ha missat ekonomiskolan vi har utformat tillsammans med Lendify tycker jag ni borde hoppa på tåget nu. Hösten är ett perfekt tillfälle för en omstart i din ekonomi!