Hans Vestberg

Han är Sveriges bäst betalda företagsledare någonsin

Lästid: 1 minut

Den 26 juli 2016 var en mörk dag för Hans Vestberg. Då sparkades han nämligen från sin vd-position på Ericsson. Men sorgen var inte långvarig, numera är han nämligen historisk.

Hans Vestberg fick sparken från Ericsson 2016 men sorgen blev relativt kortvarig för den svenska företagsledaren som nu har en årslön på 204 miljoner kronor om året.

I april 2017 anställdes Hans som teknikchef på det amerikanska företaget Verizon. Lite mer än ett år senare tillträdde han positionen som vd på samma företag. En position han ska ha varit påtänkt redan vid rekryteringen i april 2017.

560 000 per dag

Om Hans har något som tynger honom kan vi inte svara på, men pengar bör inte vara ett av problemen. Varje dag som Hans Vestberg går upp ur sängen är han nämligen värd ytterligare 560 000 kronor. Förutsatt att han gick och la sig före midnatt.

Detta enligt Dagens industri som gått ut med uppgifterna att Hans Vestberg 2018 lyfte en lön på hela 22 206 086 dollar. Det vill säga lite drygt 204 miljoner svenska kronor.

Toppar med 25 miljoner

Med den lönen går Hans Vestberg upp i toppen som den bäst betalda svenska företagsledaren någonsin. före den nu pensionerade Inge Thulin. Inge som under sitt sista år på konglomeratet 3M tjänade ofattbara 179 miljoner kronor.

2019 kan bli ännu bättre

2019 kan dock bli ett ännu bättre år ekonomiskt för Hans Vestberg. I mars tillträde han nämligen som ordförande för telekombolaget. Framtiden får utvisa hur bra 2019 blir för Hans.

Börshajen har tidigare skrivit om hur du investerar i utländska aktier. Vill du lära dig mer hittar du den artikeln här!