Academy Börshajen

Börshajen Academy återvänder – blir turné med stopp i Malmö, Göteborg och Stockholm

Lästid: 3 minuter

Hon fyllde Hovet med 8 000 besökare. Nu siktar Andra Farhad på Globen. Hennes finansevent Börshajen Academy, som ska lära hela Sverige att spara och investera, expanderar även till Göteborg och Malmö.

Hon vill ge hela Sverige möjlighet att skaffa sig ett fuck off-kapital. Förra året arrangerade hon norra Europas största finansevent då hon fyllde Hovet. Börshajen Academy gjorde avtryck på flera sätt, bland annat genom att 74 procent av besökarna representerades av kvinnor. Människor samlades från Sveriges alla hörn och mångfalden, inkluderingen och jämställdheten hyllades både av besökare, sponsorer och media.

För den kommande upplagan av Börshajen Academy har Andra Farhad, 26, och vd för Börshajen bokat Globen. Som om det inte var en tillräckligt stor utmaning har hon även bestämt sig för att ta eventet till Göteborg och Malmö.

– Ekonomi är tråkigt och ångestladdat för många och för att sänka tröskeln och få fler att intressera sig gäller det att prata ekonomi i roliga och lättsamma sammanhang där det är ok att inte vara expert. Med Börshajen Academy vill vi skapa ett sådant forum där vi kombinerar underhållning och show med att prata seriöst sparande. Vi sålde slut på biljetterna till Hovet på bara några timmar förra året och dessutom var 30 procent av besökarna influgna från andra städer så för vinterns turné har vi sett till att skala upp Börshajen Academy till fler städer och avsluta med en megashow i Globen. Eventet är helt kostnadsfritt för besökarna och det är viktigt att vi demokratiserar kunskapen kring sparande. Det är branschens gemensamma ansvar, säger Andra Farhad.

Klicka här för att läsa mer om eventen och teckna upp dig för att vara först med att veta när biljetterna släpps.

Tjänade sin första miljon innan hon fyllt 21

Börshajen startades av Andra Farhad, som vid 15 års ålder köpte sin första aktie efter att ha googlat “hur blir man rik?” från barndomshemmet i Fittja. Innan hon fyllde 21 hade hon tjänat sin första miljon och beslöt sig för att ägna sitt liv åt att ge fler möjlighet att skapa sig en ekonomisk trygghet. Hon startade Börshajen, en kostnadsfri utbildningsplattform, som främst vänder sig till de som ofta står utanför börsmarknaden – kvinnor, unga och människor utanför Stockholms innerstad.

I dag, två år senare, är Andra Farhad entreprenör, en ofta anlitad talare. Intervjuerna har blivit många de senaste åren i takt med att utnämningarna haglat in. Andra har blivit utsedd till en av Sveriges 101 supertalanger, Näringslivets Mäktigaste Kvinna två år i rad och fått pris av kungen. Tidningen Fokus utsåg henne nyligen till Årets Svensk inom kategorin Ekonomi och motiverade sitt val med att hon ”lyckas inspirera stora grupper att ta makt över sina egna privatekonomier och därmed över sina egna liv”.

Vinterturné med final i Globen

Biljetterna till Börshajen Academy är gratis. Anledningen bakom beslutet är Börshajens fasta övertygelse om att det är en demokratiseringsfråga och att kunskap inte ska kosta något.. Alla ska ha råd att lära sig.

– Vi är så taggade inför att lära 13 000 svenskar att det faktiskt är både roligt och lätt att lära sig mer om sin privatekonomi. Man pratar ofta om att vi i Sverige är väldigt duktiga på att spara, faktum är att fyra miljoner svenskar har ett aktivt fondsparande idag. Samtidigt står sex miljoner människor utanför ett långsiktigt sparande och går därmed en osäker framtid till mötes. Dessa vill vi inspirera. Tillsammans med våra grymma talare kommer det här bli en inspirerande turné som förhoppningsvis ändrar synen på ekonomi till det bättre för tusentals människor, säger Andra.

Talare i världsklass

Talarna är ännu inte kommunicerade, men Andra lovar att de håller världsklass. Förra årets Börshajen Academy hade allt från investeraren och entreprenören Lena Apler, framgångspoddaren Alexander Pärleros, kognitionsvetaren Elin Helander, Backing Minds grundaren Susanne Najafi till musikproducenten Quincy Jones III på scen.

– Vi kommer att släppa namnen allteftersom det börjar närma sig men jag garanterar att det är profiler som inte kommer att göra någon besviken, säger Andra.

För mer info:

Klicka här för att läsa mer om eventen och teckna upp dig för att vara först med att veta när biljetterna släpps.

Andra Farhad, vd, 070-732 94 99, andra@borshajen.nu
Emma N Stara, kommunikationchef, 0704-29 99 59, emma@borshajen.nu

Om Börshajen

Börshajen startades 2016 av den då 23-åriga Andra Farhad för att få fler att skaffa sig ett fuck off-kapital. Börshajen vill krossa fördomar och göra kapitalmarknaden tillgänglig för alla. Oavsett om du är man eller kvinna, ung eller gammal, har invandrarbakgrund eller är helsvensk vill vi ge dig makten att bygga din egen förmögenhet. Det gör vi genom att dela med oss av vår kunskap inom sparande och investeringar på våra olika plattformar såsom vår podd, webb, våra sociala medier och genom att bjuda in dig till våra stora event. Allt innehåll är gratis tack vare snälla sponsorer som brinner för samma fråga som Börshajen – att demokratisera kunskapen kring sparandet.