Savelend
I SAMARBETE MED SAVELEND

Savelend – Investeringar är okomplicerat och passar alla!

Lästid: 2 minuter

Att hitta en bra riskjusterad avkastning som också är förutsägbar – det var målet när Savelend grundades för ungefär sex år sedan. I dag är företaget Sveriges äldsta peer-to-peer-aktör och med deras investeringsplattform är det enkelt att investera.

Investeringar via Savelend är enkelt och har en historisk genomsnittlig årsavkastning från 2014 till 2018 på 9,4 %.

Att investera i krediter har skett i alla tider, främst av bankerna. En form som växt sig stark det sista decenniet är peer-to-peer, där de personer som har ett överskott av pengar i slutet av månaden lånar ut till dem som behöver. Savelend, som är Sveriges äldsta peer-to-peer-företag, har sedan start kontinuerligt expanderat. Sedan en tid tillbaka har de rört sig mot en bredare riktning och erbjuder idag Nordens mest diversifierade plattform.

Diversifierade investeringar med stor riskspridning

Savelends plattform erbjuder flera olika kredittyper att investera i; konsumentkrediter, företagskrediter, fakturaköp och inkassoportföljer. Den minsta summa man kan investera är 2 000 kronor och det kan fördelas på upp till hundratals krediter, vilket skapar en bra spridning för investerare. När investerarna får räntan återbetald på det utlånade kapitalet erhåller Savelend tio procent i serviceavgift. Eftersom de enbart tjänar pengar när investerarna tjänar pengar har de samma incitament som deras investerare och förmedlar därför enbart krediter till kunder med hög kreditvärdighet.

Investera är okomplicerat och passar den som vill

Att investera pengar via Savelend är enkelt och görs med hjälp av Mobilt BankID. Investerarna för över pengarna till sitt konto och via en lättnavigerad dashboard väljer de själva vilka typer av krediter de vill investera i samt önskad förväntad avkastning. SmartInvest är Savelends funktion för att automatiskt investera kapital i flera olika kreditavtal utifrån förvalda inställningar. Det är givetvis alltid möjligt att begära uttag på de pengar som inte är investerade.

Transparens och förtroende – ett vinnande koncept!

Sedan starten 2014 har transparens och förtroende varit ledord för Savelend. Därför har man satsat extra mycket på en teknisk plattform där investerare kan följa sina krediter ner till minsta krona. Transparens och förtroende mellan parterna resulterar också ofta i bra samarbeten och långvariga relationer. Därför har ambitionen för Savelend alltid varit att ha en nära relation till investerarna. Målet är att alla ska få svar på eventuella frågor inom fyra timmar. Savelend är även ett licensierat Betalningsinstitut under tillsyn av Finansinspektionen.

Vill du veta mer om Savelend och investeringar kan du besöka deras hemsida här!