Featured Video Play Icon
I SAMARBETE MED PRISJAKT

Tänkonomi – hur enkel planering förbättrar din ekonomi

Lästid: 2 minuter

Börshajen har i samarbete med Prisjakt och Heja Livet tagit fram en serie för att hjälpa fler att förstå vikten av att konsumera på ett smart sätt.

Tänkonomi är en serie om sparande och hur enkel planering kan förbättrar din ekonomi både idag och för ditt framtida liv. I seriens fyra avsnitt möter Andra Farhad kända profiler som vet hur du enkelt kan förbättrar sitt sparande och tankesätt. Häng med!

Minska spontanköp – förbättra din ekonomi

I det andra avsnittet av Tänkonomi gästar sparekonomen Frida Bratt. I avsnittet pratar hon om hur du bäst planerar din ekonomi så att dina pengarna räcker längre.

– När du gör spontanköp så går du inte bara miste om möjligheten att hitta en bättre deal för ditt inköp du förlorar också pengar. Skulle du istället planerar ditt inköp så får du både bättre koll på dina utgifter samtidigt som du förmodligen hittar det du vill ha till ett betydligt bättre pris.

Ska man helt sluta med spontanköp?

– Jag tycker inte att man måste må dåligt över att man gör ett spontanköp. Men om du väljer att göra det så är det viktigt att du tänker efter och kanske drar in på något annat den månaden istället.

Varför ska man inte skuldbelägga sig själv för sina spontaninköp?

– Det är väldigt viktigt att du inte gör det för om du börjar må dåligt över dina inköp så blir det här med ekonomi helt plötsligt jättetråkigt och då tar man inte tag i sina problem i alla fall.

I avsnittet ovan får du lära dig mer om hur du ska tänka vid inköp och hur du kan göra planering till något roligt och hälsosamt. Missa inte detta sprakande avsnitt med vår vd Andra Farhad och Frida Bratt.

Tänkonomi kommer ut i fyra delar. Serien är framtagen av Prisjakt, Heja Livet och Börshajen. Filmproduktion av Kentsdottir Art & Production. Första avsnittet hittar du här!