Ny teknik för maximerad avkastning

Lästid: 2 minuter

– I samarbete med Fundler –

Vi befinner oss i en orolig tid som på många sätt påverkar samhället och ekonomin. Trots en kraftig nedgång på börsen och en oviss framtid, så finns det också möjligheter i den situation vi nu befinner oss i. För den som månadssparar och tänker långsiktigt, så är det en bra tidpunkt. För det kommer ljusna och marknaden kommer att återhämta sig. Men det kommer ta tid. För många betyder det ett bra tillfälle att komma igång eller fylla på sitt sparande.

Är man inte bekväm med att investera i enskilda aktier, så är en fondrobot ett bra alternativ. Enkelheten och precisionen är det som gör att många väljer det alternativet framför traditionell förvaltning eller att spekulera i aktier. Svenska Fundler lanserades i juni 2017 och har idag över 45 000 användare och var den fondrobot som kunde redovisa högst avkastning 2019. Nu presenterar Fundler en ny teknik vars syfte är att maximera spararnas avkastning ytterligare.

Som enda fondrobot kan Fundler ombalansera ditt sparande helt individuellt. Det innebär att dom rekommenderar och gör en ombalansering när det är som mest gynnsamt för just ditt sparande. I det kraftiga börsras vi sett den senaste månaden har det inneburit minskad nedgång för Fundlers kunder.

Vad innebär en ombalansering?

Det innebär att innehavet på ditt konto justeras beroende på hur marknaden rör sig. När en marknad går ner och en annan upp förändras både portföljens risknivå och förväntade avkastning. De här rörelserna går att utnyttja genom att regelbundet skifta pengar från de fonder som stigit till de som sjunkit och vice versa – så att svängningarna jobbar för dig istället för emot dig. Det här sköter fondroboten långt mycket bättre än en människa skulle kunna göra.

Bättre möjlighet till avkastning över tid

Normalt görs en ombalansering samtidigt för stora grupper sparare. Fundler gör detta istället helt individuellt, vilket gör att det får större effekt. Det betyder att fondfördelningen på ditt konto optimeras för att passa just din risknivå och investeringstid. Över tid ger det en bättre möjlighet till högre avkastning.

Hur går det till, får jag veta när det händer?

Fundler informera dig automatiskt information när det är dags för en ombalansering och du kan enkelt godkänna med mobilt BankID.

Läs mer om Fundler här!

Riskinformation: Historisk utveckling är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Om investeringen sker i värdepapper som handlas i annan valuta än svenska kronor tillkommer en valutarisk.

 

– I samarbete med Fundler –