Tre anledningar till att spara i en globalfond

Lästid: 2 minuter

– I samarbete med Coeli –

Funderar du på hur du skall kunna få dina pengar att växa?

Är du nervös för att investera i något du inte vet om det kommer vara en vinnare imorgon, i övermorgon eller inte alls?

Här är tre anledningar till att en global aktiefond kan vara ett bra alternativ.

  1. Högre avkastning över tid

En fondförvaltare får ett helt annat urval när hen kan välja att investera i företag i hela världen jämfört med endast svenska företag.

Olika länder är bra på olika saker. Teknologibolag och hälsovård är starka i USA medan lyxbolag finns framförallt i Frankrike, Italien och Schweiz. Visst finns det många fina företag i Sverige, men det finns så många fler att välja på för den som har hela världen som sitt arbetsfält. En globalfond ger fler möjligheter att skapa högre avkastning över tid.

  1. Jämnare avkastning

Med en globalfond sprider du ut risken när dina sparpengar fördelas på olika geografiska marknader och i fler branscher. Även i dessa dagar när så gott som hela världen drabbas av ett virus så finns det fortfarande många branscher och företag som går bra, såsom e-handel. Det svänger mindre i globalfonder än i exempelvis europeiska småbolagsfonder eller i en bred Sverigefond.

  1. Mer spännande portfölj att äga

Du får också en roligare och mer spännande portfölj då du äger bolag över hela världen. Bolag som du förmodligen använder i din vardag såsom Apple, Mastercard och Microsoft. Med det sagt så måste du fortfarande göra ett val – du måste välja en globalfond. Olika globalfonder har olika inriktningar och aktiva fondförvaltare jobbar utifrån sin övertygelse.

Andreas Brock och Henrik Milton på Coeli väljer ut runt 30 av världens finaste bolag till sin fond. Fonden har fått högsta möjliga betyg av oberoende utvärderaren Morningstar på både avkastning och risk men också hållbarhet.

Läs mer om globalfonden Coeli Global Selektiv och få listan på världens finaste bolag.

Andreas Brock och Henrik Milton på Coeli
Foto: Rickard Kilström

 

Tänk på att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

– I samarbete med Coeli –