Gullberg & Jansson: En hemester-aktie

Lästid: 2 minuter

– I samarbete med Gullberg & Jansson –

De senaste åren har ”hemester” eller ”svemester” fått ett stort genomslag. För miljön är det en självklarhet och Corona-pandemin har gjort det ännu mer aktuellt.

Coronakrisen har inneburit tuffa tider för många bolag och utmanat hela ekonomin. Det finns dock företag som tack vare sina produkter hamnat i framkant när många nu stannat hemma i större utsträckning. Bland annat kan vi läsa i Dagens Industri om den poolboom som nu sker i Sverige.

Marknadsledande inom poolprodukter

Gullberg & Jansson som är noterat på Spotlight lyftes av Affärsvärlden i maj månad i år som en potentiell vinnare i krisens spår. Gullberg & Jansson är en koncern med tre självständiga dotterbolag: Stads&Park Produkter som marknadsför batteridrivna produkter för den professionella grönytesektorn, den nystartade Nordic Relax inom wellnessbranschen och det stora affärsområdet Gullberg & Jansson of Sweden som marknadsför poolprodukter.

Företaget är marknadsledande inom poolvärmepumpar och pooltak som säljs under eget varumärke men säljer också sådant som poolrobotar, lamelltäcken, filter och pumpar.

Miljövänligt vattenreningssystem som reducerar vattenförbrukningen

En intressant produkt i sortimentet som har fått stor uppmärksamhet i år är Magna pool. Systemet är ett välbeprövat och patenterat magnesiumbaserat vattenreningssystem som på ett miljövänligt sätt skapar ett mjuk, skonsamt och kristallklart poolvatten med stabil pH-balans.

Magna pool bromsar utvecklingen av bundet klor, så kallade kloraminer, som bidrar till obehaglig lukt, hudirritation och kliande ögon. Vattenförbrukningen kan reduceras med upp till 75% och man behöver inte tillsatta kemikalier såsom desinficeringsmedel och flockningsmedel.

Långsiktig strategi

Gullberg & Jansson som omsatte 127 Mkr i 2019 och gjorde 14 Mkr i EBITA har som mål att växa organiskt och via företagsförvärv. Det långsiktiga målet är att förvärva välskötta små bolag inom importhandel eller med egenutvecklade produkter och utveckla förvärven med en genuin entreprenörsanda.

Gullberg & Jansson hjälper sina dotterbolag att bygga en långsiktig strategi genom att etablera en struktur för tillväxt med fokus på lönsamhet.

Koncernen samlar koncernövergripande funktioner och kunskaper som ekonomi, logistik och marknadsföring i moderbolaget. Genom det får bolaget stordriftsfördelar som de mindre dotterbolagen gynnas av.

Diversifierat bolag

Det gör Gullberg & Jansson till ett diversifierat bolag genom att man bygger en koncern med olika bolag som arbetar på olika marknader och med olika produkter men som även i vissa fall kan samarbeta mot samma kunder och leverantörer.

Läs mer här.

– I samarbete med Gullberg & Jansson –