– I samarbete med Aktie-Ansvar –

ANNONS

Saxxum Aktiv är stjärnfonden som trotsar turbulensen på börsen och utklassar konkurrensen. Peder Du Rietz, fondens ansvariga förvaltare, har navigerat rätt under lång tid, i år har fonden stigit och Morningstar har sedan en tid tillbaka belönat Saxxum Aktiv med fem stjärnor över samtliga tidshorisonter.

En stor del av alla pengar som svenska sparare placerat i fonder de senaste åren har gått till mixfonder, med olika profiler. Många av mixfonderna håller sig till svenska aktier och räntepapper. Men genom att vidga horisonten till fler länder och tillgångsslag öppnas nya möjligheter till bättre avkastning såväl som minskade risker. Det är precis vad Saxxum Aktiv gör och precis det som gör den till en global mixfond – på riktigt.

Svenskarnas andra favorit

Mixfonder har tagit marknadsandelar snabbt på senare år. Så mycket som en fjärdedel av svenskarnas fondbesparingar ligger nu i produktslaget och traditionella aktiefonder är den enda kategorin som är större.

Vid sidan av aktier, och räntepapper med olika löptider, kan portföljen hos en global mixfond kompletteras med exempelvis valutor och råvaror. Trots det utgör den svenska marknadens mixfonder till stor del av produkter som enbart fokuserar på traditionella svenska aktier och räntor, något som skapar begränsningar.

Utklassat konkurrenterna

Saxxum Aktiv förvaltas av fondbolaget Aktie-Ansvar och har historiskt utklassat sina konkurrenter. Fonden startades för att Sverige saknade en snabbfotad mixfond för global exponering – en fond som utnyttjade hela paletten av investeringsmöjligheter.

Saxxum Aktiv är unik i det att den investerar i kombinationen av aktier, räntor, råvaror och valutor och gör detta globalt och beroende av marknadsläge kan fonden i teorin ha noll upp till 100 procent aktier.

Så vare sig du äger för mycket aktier eller inga aktier alls så passar Saxxum Aktiv dig som vill ha en aktiv förvaltning utan att behöva vara aktiv själv.

ANNONS
ANNONS

LÄS MER >> www.aktieansvar.se/saxxum-aktiv

Riskinformation: Historisk avkastning ger ingen garanti för framtiden. Som i allt fondsparande kan du förlora pengar. Spara lång­siktigt och gärna regelbundet.

– I samarbete med Aktie-Ansvar –