Jeff Bezos framgångsaga med Amazon fortsätter uppåt. Under gårdagen gick bolaget om Microsoft som största bolaget i USA.

ANNONS

Amazon, Apple och Microsoft har länge slagits om platsen som USA:s största bolag, sett till marknadsvärde. Men efter Apple rasat på börsen sedan oktober 2018 har kampen stått mellan Amazon och Microsoft.

Under gårdagen gick Amazon-aktien upp över tre procent och puttade då ner Microsoft från första platsen. Uppgången betyder att Amazon nu värderas till 793.8 miljarder dollar. Även Microsoft stängde på plus under måndagen, med en uppgång på 1.2 procent och värderas i dagsläget till 792.4 miljarder.

Långt från toppnoteringen

Trots att Amazon idag är ”king of the hill” så är bolaget långt från toppnoteringen den fjärde september 2018. Då värderades bolaget till hela 993 miljarder dollar. Nergången för Amazon har dock inte varit lika kraftig som för Apple som i september 2018 värderas till över 1000 miljarder dollar.

[stock-market-overview stockExchange=”NYSENasdaq” width=”100%” equities=”AMZN” allowSort=”true” includeChart=”true” logoMaxHeight=”20px” logoMaxWidth=”90px” height=”100%”]

ANNONS
ANNONS

Källa: Dagens industri