Sedan oktober har Apple-aktien backat närmare 38 procent vilket fått tusentals småsparare i Sverige att förlora stort. Men de är inte ensamma, miljardären Warren Buffet har förlorat närmare 38,2 miljarder kronor efter raset.

ANNONS

Warren Buffet är en av världens rikaste människor med ett kapital på närmare 81 miljarder dollar. En stor del av Buffets kapital ligger i investmentbolaget Berkshire Hathaway. Via bolaget äger Buffet några av världens allra största bolag, där Apple är ett av företagen i portföljen.

Berkshire Hathaway gick i maj 2016 in i Apple och fortsatte därefter att köpa aktier i företaget fram till 31 december 2017 då innehavet låg på cirka 166 000 aktier. I maj 2018 sålde investmentbolaget alla aktier i IBM och ökade därefter på sitt innehav i Apple. Idag äger man 8.95 procent av företaget med ett innehav på otroliga 252,5 miljoner aktier.

Men sedan oktober 2018 har Apple tappat närmare 38 procent i värde. Nedgångarna den senaste tiden har inneburit stora förluster för både svenska småsparare och flera de tunga AP-fonder. Men när det kommer till förluster, till följd av Apple, är Warren Buffet och Berkshire Hathaway de som förlorat allra mest. Buffet har därefter fått se aktievärdet på sitt innehav i datorföretaget tappat ofantliga 3.4 miljarder dollar, vilket i svenska kronor är svindlande 38,2 miljarder. I och med tappet är värdet på aktierna idag nere på samma nivåer som när man först valde att gå in i bolaget.

ANNONS
ANNONS

Börshajen har tidigare skrivit om svenskarnas sviktande förtroendet för börsen. Läs mer om det här!