ANNONS

– I samarbete med Fundler –

Avgiften är en av de absolut viktigaste faktorerna för att ge dina pengar möjlighet att växa över tid. Ju lägre avgift desto mer avkastning till dig.

Fondroboten Fundler sänker nu sin förvaltningsavgift från 0,49 till 0,20 procent och blir den billigaste aktören i Sverige. Med ett ökat intresse för fondrobotar fortsätter Fundler rita om kartan för traditionella sparformer och utmana marknaden.

En förvaltningsavgift på endast 0,20 procent innebär att Fundler, som med drygt tre års förvaltningshistorik kunnat ge positiv utveckling i samtliga portföljer, nu gör det till marknadens lägsta avgift.

Med närmare 50 000 användare är utmanaren redan en av de största på marknaden. Genom att sänka sin förvaltningsavgift med 0,29 procentenheter till rekordlåga 0,20 procent hoppas nu Fundler att fler svenskar tar klivet och investerar sina pengar långsiktigt – med riktigt bra villkor.

– Vi vill att alla ska ha möjligheten till ett bra sparande över tid. Genom att radikalt sänka vår avgift sänker vi också ribban för svenskarna att sätta sina pengar i arbete.

Traditionellt har finansbolag krävt sparare på höga avgifter för egen vinning. Det vill vi ändra på och går själva i bräschen för att digitalisera en bra sparandeform och göra den mer tillgänglig genom marknadens lägsta pris, säger Ulf Ahrner, vd på fondroboten Fundler.

Avgiftssänkningen gäller alla Fundlers Smart Index-fonder som ligger i portföljer tillgängliga för allmänheten. Den låga förvaltningsavgiften erbjuds från och med den allra första insättningen med femhundra kronor som minsta möjliga startsumma. För belopp över 25 miljoner kronor ligger depåavgiften ännu lägre, på 0,15 procent. Det är betydligt billigare än att äga en blandfond hos en nätmäklare eller en bank.

Per Westerberg, styrelseledamot och före detta näringsminister, såg tidigt Fundlers potential och var en av de första att investera i bolaget.

– Jag tror fortsatt mycket starkt på Fundler. Fundler skapar ett samhällsvärde genom att fullt ut demokratisera möjligheten att investera enkelt, oavsett plånbokens storlek.

ANNONS
ANNONS

Som helt oberoende rådgivare och med marknadens lägsta avgift tillsammans med den högsta riskjusterade avkastningen finns det ingen annan fondrobot i Sverige som kan mäta sig med Fundler. Sparande och investeringar ska vara för alla ­­– och Fundler möjliggör det, säger Per Westerberg.

Läs mer om Fundler här.

– I samarbete med Funder –