Investera i hållbara energiföretag? När priserna på fossila bränslen stiger i takt med ökad miljömedvetenhet växer också de hållbara energibolagen. Investmentföretag på Wall Street tipsar om de bästa aktierna.

ANNONS

Att investera i hållbar energi blir mer och mer intressant. USA har åter bundit sig till Parisavtalet, och lanserat en egen omställningsplan, något som gör det intressant att tänka över sina investeringar.

”Stigande priser på kolväten gör det attraktivt att byta från fossila bränslen till förnybart”, skriver en analytiker från JP Morgan.

Listan innehåller flera företag som spås tjäna på energiomställningen. Där återfinns också företag med högt ESG-värde (environmental, social and governance).

Hållbara energiföretag undervärderade?

Enligt analytikerna klarar sig traditionella energiproducenter inte bra i ESG-mätningar.

Man skriver enligt Dagens PS: ”Det har varit ett problem för den här sektorns förmåga att prestera, eftersom ett skifte till förnybar energi håller på att bli ett alltmer viktigt krav, och det kommer antagligen att fortsätta.”

JP Morgan anser att energiaktier idag ofta undervärderas. Det kan innebära en stor möjlighet för dessa företag i framtiden. 

ANNONS
ANNONS
Stå emot inflation

Kapitalförvaltaren Bernstein har ett lite annat fokus, de tittar framförallt på inflationen när de listar aktier i hållbar energi. Bernsteins topplista innehåller därmed aktier som inte bara anses hållbara utan också har förmåga att stå emot inflation.

Man listar bland annat energiföretaget SSE, EDP och Enel som företag som kan förväntas ha en långsiktigt stabil utveckling, och två av dem finns också på JP Morgans lista.

JP Morgans sju hållbara energiföretag att investera i:

Engie (franskt energibolag)

Enel (Italien)

EDP (Portugisiskt energibolag med förnybar energi)

Orsted (vind- och solkraft)

Iberdola (elbolag)

RWE (förnybar energi)

Terna (italienskt elbolag)

Kan det vara dags att sälja aktier och hämta hem vinst? Läs mer här!