Halva 2019 har gått och det är därmed halvtid på börsen. Hur har det egentligen gått? Börshajen tittar på siffrorna.

ANNONS

Stockholmsbörsen inklusive utdelning är upp 20,67 procent under perioden första januari till sista juni, enligt SIX Return Index. SIXRX  visar den genomsnittliga utvecklingen på Stockholmsbörsen inklusive utdelningar. En otroligt stark inledning på 2019 för Stockholmsbörsen, helt enkelt.

OMXS30 – upp över 14 procent

Tittar vi på klassiska OMXS30, som följer de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen, är det muntra miner även där. Totalt har OMXS30 ökat med närmare 14,4 procent det första halvåret 2019. Det är marginellt bättre än Londonbörsen mätt i både lokalvaluta och Euro.

Andra halvan av 2019 inleder muntert

Första juli är starten på andra halvan av börsåret 2019. Och vad smakar inte bättre än en inledning uppåt? Vid 10:20 är OMXS30 upp lite mer än 1 procent. Inledningen beror till stor del på att USA:s president Donald Trump och Kinas Xi Jinping under helgens G20-möte kom överens om att förhandlingar om tullar länderna emellan åter ska tas upp.

Börserna i Asien steg under måndagen och mycket tyder nu på att även de amerikanska börserna kommer att stiga under måndagen.

Börshajen gästades förra veckan av Marcus Hernhag. Vill du också lyckas med dina aktieköp bör du absolut inte missa detta avsnittet. Du hittar det här!

ANNONS
ANNONS

Källa: Nordnet