Höjd återbäringsränta blir det klirr i kassan för pensionssparare. Både Länsförsäkringar och Folksam höjde i juli 2021 sina återbäringsräntor.

ANNONS

Under sommaren 2021 höjde både Folksam och Länsförsäk­ringar återbäringsräntan. Det innebar mer pengar in på kundernas konton.

Enligt Folksam och Länsförsäkringar är det de starka finansmarknaderna som gör att återbäringsräntan kunde höjas. 

Höjd återbäringsränta med två procent

Exempelvis höjde Länsförsäkringar Liv återbäringsräntan på Nya Trad från sju till nio procent, och på sparalternativet Gamla Trad höjdes den från fyra till sex procent.

Återbäringsräntan innebär att avkastningen i de olika pensionsbolagen fördelas direkt in på kundernas konton i de sparalternativ man valt. Länsförsäkringar Liv har 400 000 kunder som får nytta av de höjda räntorna.

Stark utveckling i aktier

”Vi har haft en mycket stark utveckling i aktier som hittills i år avkastat drygt 16 procent. Det beror bland annat på att vi har viktat upp andelen svenska aktier”, säger Jakob Carlsson, vd för Länsförsäkringar Liv enligt Dagens PS.

De runt 450 000 kunder som valt att spara i Folksams trad liv-försäkring får en höjning på återbäringsräntorna från sju till åtta procent från 1 juli 2021. 

Också Svensk Handels tjänstepensionsföretag SH Pension höjde samma datum återbäringsräntan från åtta till tio procent för sina kunder.

ANNONS
ANNONS

Att pensionsspara kan vara lite av en djungel, men det finns knep som gör det lite lättare för dig. Om du är intresserad av tips om hur du bygger en fondportfölj kan du läsa mer om det här.