Ingen bransch har lämnats opåverkad av Corona och mäklarbranschen är inget undantag. I veckans avsnitt gästas Börshajen podcast av mångårige toppmäklaren Pia-Lotta Svensson som ger er en lägesbild av bostadsmarknaden.

ANNONS

Mäklarna har örat mot rälsen när det gäller bostadsmarknaden och många har varit oroliga för att det ska slå hårt även mot den branschen men Pia-Lotta är av en annan uppfattning.
– Krisen har gjort att vi får testa nya arbetsmetoder vilket jag bara ser som positivt, och transaktionsmässigt löper det på.

Att det skulle bli lika illa som finanskrisen 2008 känns inte troligt eftersom det finns väsentliga skillnader. Den gången startade krisen med bankerna och den här gångne har vi en hälsokris, betonar Pia-Lotta.

Att köpa en bostad är, som alla vet, ofta den största investeringen du kommer göra i livet och det finns en del saker du borde tänka på när det är dags:
– ha goda kalkyler
– titta noga på föreningens ekonomi
– läget på bostaden
– planlösningen
– köp och sälj i samma marknad

ANNONS
ANNONS

Vill du höra mer om hur du borde tänka när det gäller din nuvarande eller framtida bostad? Då lyssnar eller tittar du på podden!