Börshajen podcast är tillbaka med ett sprillans nytt avsnitt! Dagen till ära gästar daytradern och investerarproffset Marcus Fridell. Och som vanligt hittar vi även den ständige moderatorn Andra ”Börshajen” Farhad som leder oss fram i ekonomidjungeln.

ANNONS

Varje månad gästas Börshajen podcast av finansbranschens mest intressanta personer i syfte att utbilda er lyssnare i ämnen som kan hjälpa er närmare ett fuck off-kapital. I avsnittet med Marcus Fridell får du ta del av en djupgående diskussion om hur du kan bli rik på investmentbolag. Och som om att inte det var nog så får du även ta del av vilka tre av börsens investmentbolag du bör investera i redan idag.

Bra investmentbolag i portföljen

2018 släppte Marcus Fridell boken ”Bygg en förmögenhet: investera i investmentbolag”. Boken ger läsaren möjlighet att lära sig mer om hur man blir rik genom att investera sina pengar i investmentbolag. Författaren Marcus Fridell köper och säljer själv aktier dagligen och har genom åren samlat på sig stor erfarenhet av både branschen och börsen i helhet. Erfarenhet som Marcus valt att dela med sig av till er lyssnare.

Utan erfarenhet kan det vara svårt att välja rätt bland investmentbolagen. Så hur ska du tänka och vilka tre investmentbolag är det läge att gå in i, idag?

– Om jag hade varit nybörjare så hade jag börjat med att gå in i de stora investmentbolag eftersom risken där, oftast, är lite lägre. De större bolagen har även bra riskspridning och väldigt låg förvaltningskostnader. Idag handlas flera av de stora investmentbolagen till bra rabatter så om jag skulle köpa nu hade jag gått in i Investor, Kinnevik och Industrivärden.

Om du endast fick välja ett av de tre investmentbolagen, vilket hade du valt då?

– Då hade jag valt Investor. Där får du en bra portfölj med bra spridning, låg förvaltningsavgift och för tillfället en rabatt på 20 procent.

Idag hade jag valt att gå in i Investor, Kinnevik och Industrivärden

– Marcus Fridell, investerare

ANNONS
ANNONS

 

Missa inte att lyssna på hela avsnittet för att få fler detaljer om investmentbolagen ovan. Avsnittet med Marcus Fridell hittar du antingen i spelaren nedan, i din favoritspelare eller här!

Börshajen podcast har tidigare gästats av Enlabs vd Robert Andersson. I avsnittet får du lära dig allt om den speciella branschen ”spel”. Det här avsnittet vill du bara inte missa! Lyssna här!