Veckans tips när det gäller att köpa aktie är hjälmsäkerhetsföretaget Mips. Företaget har rusat med 2 280 procent på Stockholmsbörsen till årsskiftet, och det är rena utklassningen mot andra bolag.

ANNONS

Mips, som är världsledande i hjälmsäkerhetsbranschen, har visserligen halverats i värde i år – men framtiden ser enligt Dagens PS väldigt ljus ut. I och med att värdet på aktien sjunkit kan det vara ett strålande tillfälle att köpa nu.

Utnämns till Veckans aktie

Dagens PS citerar Mikael Vilenius, Dagens Industri, som skriver att ”snabbväxaren är precis lika vass i dag”, och utnämner Mips-aktien till ”Veckans aktie”.

”Mips med sin patenterade hjälmlösning mot skadliga rotationsrörelser fick en skumpig start efter noteringen 2017″, säger Mikael Vilenius. ”Men sedan har penetrationen av antalet varumärken och hjälmmodeller, antalet licenser, omsättning och resultat flugit fram”, fortsätter han.

Stor tillväxtpotential

Mips sysslar enbart med hjälmsäkerhet. Företaget är ett så kallat ingrediensvarumärke, vilket innebär att andra företag köper säkerhetslösningen och använder den i sina produkter. Mips arbetar med många av de större hjälmtillverkarna i världen, med sporthjälmar, motorcykelhjälmar och säkerhetshjälmar. Mips-teknologin gör ofta hjälmarna lite dyrare.

Bolaget är också skalbart, och det betyder att företaget är byggt för att kunna fortsätta att leverera även om orderboken växer. Det är ett bolag som dominerar marknaden, och därtill ett tillväxtbolag som har höga marginaler.

ANNONS
ANNONS

Som det ser ut i dag anser alltså DI:s expert att Mips-aktien definitivt är värd att köpa, och utnämner den till Veckans aktie.

Vill du läsa mer om aktier som kan bli vinnare på inflationen? Det kan du göra här.