Donald Trump är ute och vevar för jämnan på Twitter. Men under torsdagen så kom det äntligen något konkret från den amerikanska presidenten, dock var inte Twitter plattformen denna gången.

ANNONS

Donald Trump diskuterar ofta avtal med handelsjätten Kina och relationen mellan länderna verkar gå från varma till iskalla från dag till dag. Nu öppnar dock den amerikanska presidenten upp för ett avtal. Tyvärr verkar det dock inte vara ett avtal som ska sträcka sig över en oöverskådlig framtid, istället ska det vara ett tillfälligt avtal som presidenten pratat om under torsdagen, uppger Financial Times.

Avtalet är ett så kallat interimavtalet och är tänkt att minska spänningarna mellan länderna och skulle i praktiken innebära att tullar för vissa varor minskar eller tas bort helt under en överskådlig framtid. Dock är presidenten mer taggad på ett riktigt avtal länderna mellan.

– Jag ser att många bedömare säger att ett interimsavtal, att vi gör delar av det, de lätta delarna först. Men det finns inga lätta eller svåra delar. Det finns ett avtal eller inte ett avtal. Det låter som något vi kan överväga, antar jag, sa Donald Trump enligt Financial Times.

Redan under onsdagen förflyttade Trump en tullhöjning från 25 till 30 procent på varor för 250 miljarder dollar till mitten av oktober. Återstår att se om länderna äntligen kan lägga ner sina stridsyxor och komma överens om ett avtal.

ANNONS
ANNONS

Börshajen har tidigare skrivit om att Donald Trumps twittrande påverkar den amerikanska börsen, du kan läsa mer om det här!