Krypto krisar. Bitcoin, som för en vecka sedan nådde en notering på 40 000 dollar, har rasat till under 27 000 dollar på torsdagen. Också ether fortsätter att rasa.

ANNONS

De som har investerat i kryptovaluta har svettiga dagar just nu. Kryptovalutorna fortsätter nedåt, och de finns inget som tyder på att den skakiga kryptobörsen ska sluta att skaka.

Enligt Dagens PS har bitcoin på torsdagen fallit till under 27 000 dollar (knappt 274 000 kronor), och det finns stor risk att fallet fortsätter.

Krypto pressas av marknadsutveckling

Bitcoin är inte den enda kryptovalutan som går ned, också ether faller med nästan 13 procent. Det verkar som om kryptoinvesterare i allmänhet pressas av marknadens utveckling.

Idag finns det mer än 10 000 olika kryptovalutor, även om marknadens värde domineras av de största valutorna som bitcoin och ether. Och värdet är det som folk är villiga att betala för dem, precis som med alla andra valutor, skriver Dagens PS.

Osäkert vad som kan hända

Vad som kan hända om det blir en stor kollaps på kryptomarknaden vet man egentligen inte. Man tror att det skulle kunna innebära mycket mer än att de som valt att investera i krypto förlorar sina pengar. En stor kryptokrasch skulle kunna krascha hela det ekonomiska systemet, enligt Dagens PS.

I veckan rasade det populära stablecoinet TerraUSD med nästan 100 procent. Nu kommer också varningssignaler från den amerikanska kryptovalutabörseh Coinbase, som gör en förlust på 4,3 miljarder kronor. Coinbase rapporterar också enligt Dagens PS att antalet användare minskat med 19 procent.

ANNONS
ANNONS

I rapporten från Coinbase konstaterar man att användarna skulle förlora allt om kryptobörsen skulle gå i konkurs. Coinbase grundare och vd, Brian Armstrong, säger att det inte finns någon risk för konkurs just nu.

Vill du läsa mer om krypto? Det kan du göra här.