Vi börjar närma oss den årliga deklarationen. Och likt tidigare år är det vissa målgrupper som undersöks extra noga av skatteverket.

ANNONS

I deklarationstider ger sig skatteverket ut och tittar lite extra noga på vissa målgrupper för att se till så att allt går rätt till. I år är det personer som handlar med kryptovaluta och influencers som är i skottluggen.

Även om vi måste vänta ett litet tag till innan deklarationen kommer har Skatteverket gått ut med ett pressmeddelande där de berättat vilka som kommer synas extra i år. Och sett till privatpersoner är de som handlar med kryptovaluta samt influencers som undersöks extra noga.

– Handeln med kryptovalutor granskas närmare liksom branschen för influencers, skriver Skatteverket i ett pressmeddelande.

Anledningen till att Skatteverket väljer att lägga stort fokus på handeln med kryptovaluta, beror på att handeln sällan redovisas.

– En betydande del av handeln med kryptovalutor redovisas inte. Det framgår av en stor mängd uppgifter som Skatteverket har hämtat in. Kontrollen utökas här och även tidigare års handel granskas, skriver Skatteverket.

När det kommer till influencers är det inte bara personerna som blir synade, även bolagen som marknadsför sina produkter blir synade.

– Företag som säljer produkter via större marknadsplatser på nätet kontrolleras närmare liksom bolag som marknadsför sina produkter via influencers i exempelvis sociala medier, skriver Skatteverket i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Populära branscher synas

En rad populära branscher synas även de extra av Skatteverket. Branscherna som synas är de där chanserna för svartarbete är stora. Bland annat får byggbranschen, bilverkstäder, restauranger samt skönhetsbranschen räkna med att bli extra granskade.

Börshajen har tidigare skrivit om varför du bör spara pengar i aktier och fonder. Har du inte hört talas om den klassiska ränta på ränta-effekten? Läs om den här!

Källa: Skatteverket