Utmärkelsen Årets svensk i ekonomi delades under onsdagen ut till Börshajens vd Andra Farhad.

ANNONS

För 13 året i rad delar tidningen Fokus ut priset Årets Svensk till personer  som”visat prov på självständighet och originalitet i ett land som på gott och ont gillar det samstämmiga och välanpassade”. I kategorin ekonomi tog Andra Farhad hem den fina utmärkelsen.
– Det känns fantastiskt. Om någon hade sagt det här till mig för fem år sen hade jag trott att de var galna, säger Andra med ett stort leende.

Med motiveringen att Andra lyckats ”inspirera stora grupper att ta makt över sina egna privatekonomier och därmed över sina egna liv” tog Börshajens vd hem priset.
– Det visar på att det vi gör på Börshajen är viktigt och det betyder mycket för mig. Vi lägger ner så mycket tid och vi vill få hela Sverige med på tåget. Det är en bra start på 2019. 

I gott sällskap

Andra är i gott sällskap sett till vinnare. Före henne har personligheter som Jonas Gardell (2012) och Robyn (2010) vunnit priset.

– Jag känner mig hedrad över att få vinna ett pris där förebilder som Jonas och Robyn också stått som vinnare. Jag är överväldigad över att jag nämns i de här sammanhangen.

Årets svensk

Utmärkelsen Årets svensk delas ut av tidningen Fokus och ska tilldelas en person som under året stuckit ut på ett sätt som förändrat Sverige till det bättre. Det är naturligt om Årets svensk har gjort sig fiender. Inte bara vänner, för det är svårt att åstadkomma något värt att belöna, utan att det har ett pris.

Börshajen har tidigare skrivit om årets fonder. Vill du läsa mer om alla vinnare hittar du dem här!

Här kan du läsa mer om utmärkelsen Årets svensk.

ANNONS
ANNONS

Text: Andreas R Sjöström och Eric Bornestav

För kommentar kontakta Andreas R Sjöström.