Kommer bostadsbubblan i Sverige att brista? Egentligen är det omöjligt att svara på, men enligt en ny undersökning så toppar Sverige listan bland länder som ligger i riskzonen.

ANNONS

Det är Dagens industri, med hänvisning till Bloomberg Economics, som rapporterar om det eventuellt prekära läget som Sveriges bostadsägare sitter i. Sveriges bostadspriser bedöms nämligen ha stor risk att drabbas av kraftiga fall sett utifrån faktorer som hushållens skuldsättning i förhållande till BNP och bostadspriserna i förhållande till inkomst.

Undersökningen som tittat på de ovannämnda faktorerna, hushållens skuldsättning i förhållande till BNP samt bostadspriser i förhållande till inkomst, bedömer att Sverige ligger högt upp på listan bland länder när det kommer till att bostadsbubblan spricker. Ovanför Sverige återfinns bara Kanada (etta) och Nya Zeeland (tvåa).

Ett varningstecken sägs vara att huspriserna precis har nått samma nivåer som rådde före finanskrisen, enligt ett index bestående av 57 ekonomier, skriver Bloomberg.

Hela listan

Nedan hittar du hela listan över länder som ligger i riskzonen över att drabbas av en bristande bostadsbubbla.

ANNONS
ANNONS
Bildkälla: Bloomberg

Börshajen podcast har tidigare gästats av boendeekonomen Claudia Wörmann. Enligt henne finns det ingen bostadsbubbla. Vem har egentligen rätt? Lyssna här!