I veckans utgåva av Börshajens nyhetsbrev vill vi inspirera dig att komma igång med ditt sparande. Många av oss får lön i dagarna och därmed är den här veckan ett perfekt tillfälle att lägga grunden till en bättre framtid.

ANNONS

Andra Farhad, Börshajens grundare och vd, förundras hur att skuldfällan breder ut sig: ”Det pratas ofta om hur duktiga vi svenskar är på att spara och att fyra miljoner människor i Sverige idag sparar i fonder/aktier. Men ingen pratar om de sex miljoner personer som står utanför ett långsiktigt sparande och därmed går en osäker framtid till mötes.” Andra känner att det är hennes plikt att upplysa dig som läser detta om vilka risker du tar genom att inte ha ett långsiktigt sparande och hon bjussar på 3 spartips.

Vi hälsar vår nya krönikör, Elin Helander, varmt välkommen till Börshajen. Elin har en fil. kand i psykologi och en master i kognitiv neurovetenskap från Amsterdams universitet. Hon arbetar som forskningsansvarig på fintech-företaget Dreams, är grundare till Moneymind – ett initiativ för att utbilda och forska på hur beteenden och ekonomi hänger ihop – och hon föreläser. I september släppte hon boken ’Hjärnkoll på pengarna’. Elin jobbade tidigare med forskning inom kognitiv neurovetenskap på Karolinska institutet. Vi är jätteglada att Elin vill dela med sig av sin kunskap, sina erfarenheter och tankar till alla Börshajar.

Sist, men inte minst, kan du ta del av Börsskolan som vi nu drar igång. Eric Olaison, en av Sveriges främsta investerare, ger dig en action plan så att du kan komma igång med ditt sparande redan idag. Som nybörjare kan det vara svårt att veta vilka aktier man ska investera i. Det finns många olika strategier och metoder inför aktieköp. Eric delar med sig av några av sina mest grundläggande tips inför en investering samt förklarar hur du som nybörjare kommer igång och sätter samman en enkel portfölj för långsiktigt sparande.

Vi hoppas att du får en inspirerande läsning, kommer igång med ditt sparande och önskar dig lycka till med investeringarna!

ANNONS
ANNONS

Joanna Redebrandt Törngren
Chefredaktör Börshajen