Donald Trump ogillar inte att twittra och det påverkar börsen enligt ett nytt Trumpindex.

ANNONS

Donald Trump har skrivit över 14 000 tweets på twitter sedan han valdes till president 2016. Twittrandet motsvarar 10 tweets om dagen till sina 64 miljoner följare. Och det påverkar börsen, åtminstone enligt ett nytt index från JP Morgan.

JP Morgan har med sitt Volfefe-index kollat på hur räntorna för två respektive femåriga obligationslån i USA påverkas varje gång Donald Trump twittrar, skriver CNBC.

– Mycket av presidentens twittrande har fokuserats på USA:s centralbank Federal Reserve, och eftersom spänningar inom den internationella handeln främst påverkar marknaden på kort sikt ser vi nyttan av en sådan indikator, skriver personerna bakom den första rapporten från Volfefe-indexet.

Påverkas inte av varje tweet

Donald Trumps twittrande påverkar dock inte varje gång, av de 4000 tweets som skapats under börsens öppna timmar så är det 146 av dem som påverkat marknaden.

Av dessa 146 marknadsrörande tweets så kom de flesta under augusti på Trump gav sig på handeln med Kina samtidigt som han hade åsikter om Federal Reserve.

ANNONS
ANNONS

Men tweets har även varit positiva för marknaden, enligt CNBC har Dow Jones ökat med 42 procent sedan presidentvalet och 31 procent sedan Trump tillträdde sitt ämbete 20 januari 2017.

Börshajen har tidigare skrivit om vikten