Regeringen i samarbete med Centerpartiet och Liberalerna har under onsdagen presenterat budgeten för år 2020. Här är de punkterna som kan komma att påverka dig mest.

ANNONS

Värnskatt slopas

Har du en lön över 58 000 kronor idag? Ja då har du betalat lite extra i skatt. Den kan du säga hej då till efter att den nya budgeten träder i kraft. Regeringen väljer att lägga sex miljarder kronor för att slopa värnskatten.

Stort fokus på pensionärer

Som utlovat har Regeringen valt att lägga mycket fokus på Sveriges alla pensionärer. Bland annat så sänks skatten för de som lyfter mer än 17 000 i skatt men samtidigt så höjs taket för bostadstillägget. Ytterligare en åtgärd för pensionärer är att grundnivån i garantipensionen höjs med 200 kronor. Vilket innebär att 656 000 personer får 200 kronor mer att röra sig med i månaden.

Glesbygden får mer pengar

Även de som bor på glesbygden, vilket i detta fallet räknas till personer som bor i norra Sverige, får en skattesänkning på ungefär 140 kronor i månaden.

Utöver detta kommer mer pengar även att gå till demensvård och skola samtidigt som det blir dyrare att köra bil.

Källa: Aftonbladet

ANNONS
ANNONS

Börshajen har tidigare skrivit om att höststäda i ekonomin. Ett viktigt steg mot ett rikare liv. Du kan läsa den artikeln här!