Börshajen Academy Göteborg

Lästid: 5 minuter
LÖRDAG 16 NOV, 13.00-21.00 GOTHIA TOWERS

LÖRDAG 16 NOV, 13.00-21.00

GOTIA

Så blir du en Börshaj

1 eftermiddag. 2 övertaggade konferencierer. 6 talare som är garanterade att skaka om din värld. 7 snälla sponsorer. Och framtida miljoner som står på spel när vi lär dig allt om hur du blir en Börshaj.

Biljetterna? Begränsade – och självklart gratis

GULDPARTNERS

VAD

Tema: Så blir du en Börshaj

NÄR

När:
Lördag 16 nov, kl. 15 - 21. Scenprogram kl. 17-20:30

HUR

Biljetterna:
Gratis!

Kvällen leds av

Eva Röse

Skådespelerska
Eva Röse, 44, tog Sverige med storm redan 1993 då hon var en av programledarna för Disneyklubben och har sedan dess rönt stora framgångar som skådespelerska på både teatern, filmduken och är ständigt aktuellt i olika humor-, drama- och kriminalserier på TV. Utöver detta är hon en övertygad feminist och människorättskämpe och var en av de starka rösterna utåt från #tystnadtagning under #metoo-rörelsen.

Eva Röse

Andra Farhad

VD och grundare, Börshajen
Andra Farhad, nu 25 år, växte upp i Stockholmsförorten Fittja. Under uppväxten var pengar en begränsad resurs och det fick henne att vilja lära sig tjäna egna pengar. Hon snubblade över begreppet ‘börsen’ på Flashback som 14-åring och ett år senare köpte Andra sina första aktier. Innan hon fyllt 20 hade hon tjänat sin första miljon och beslöt sig för att hjälpa fler att komma in på kapitalmarknaden.

Andra Farhad

Våra föreläsare

Mia Ingelström

Ekonomi-PT
Mia var precis nybliven trebarnsmamma när hon tog barn och man för ett timeoutår i Costa Rica. Därefter sa hon upp sig, för att hjälpa andra att planera sin ekonomi för att våga följa sina drömmar. Som en av de första Ekonomi-PT:s i Sverige coachar hon kvinnor och män till ökat ekonomiskt självförtroende genom att visa HUR man gör för att skapa frihet i sin ekonomi

Mia Ingelström

Natalie Eriksson

Författare
Natalie är författare av boken ”Kvinnorna som äger börsen - aktier för nybörjare”. Hon är medgrundare av ett aktienätverk med 12 500 medlemmar och sitter i styrelsen för en kapitalförvaltning som aktivt arbetar för ett jämställt ägande i Sverige. Vid sidan av investeringarna driver Natalie eget bolag inom kommunikation och är ett levande bevis på att det går att bli en fena på investeringar utan att ha en typisk finansbakgrund. Natalie uttalar sig återkommande om sparfrågor i media och är tidigare utsedd till en av Årets uppstickare.

Natalie Eriksson

Joel Bladh

Sparexpert
När Joel blev förälder hittade han drivkraften att sträva efter ekonomiskt oberoende med målet att kunna njuta av friheten att själv disponera sin och familjens tid. Han kommer att berätta om hur han och hans familj gick tillväga och dela med sig av konkreta tips och råd om allt från budgetar, spar- och investeringsplaner till aktieköp.

Joel Bladh

Philip Haglund

Fotbollsproffs
Philip är en allsvensk fotbollsspelare och grundare och VD på Gimi, ett bolag som strävar efter att vara världsledande inom utvecklingen av pedagogiska fintech-produkter för unga och deras familjer. Gimi-appen har blivit utsedd till bästa app all kategorier av App Store och 2018 utsågs Gimi till ett av världens 250 mest lovande fintech-bolag av världsledande analysbolaget CBInsights. Med hjälp av vetenskaplig metodik, forskare och pedagoger arbetar Gimi för att ge unga Financial Superskills® och förbereda dem för livets alla finansiella utmaningar. Philip tror på att utbilda barn och ungdomar i ekonomi och att det inte bara kommer att förbättra ekonomiska förhållanden för varje individ, utan att det även kommer att leda till bättre ekonomiska beslut med en positiv inverkan på hela vårt samhälle.

Philip Haglund

Olivia Larsson

Unga aktiesparare

Olivia Larsson

Magnus Hedberg

Lyxfällan

Magnus Hedberg

Ola Lauritzon

Författare

Ola Lauritzon

Robert Andersson

Börs-vd

Robert Andersson

Underhållning

Hybrid

Hybrid

Program

15:00

Dörrarna öppnas

15:01-16:45

Förshow

Mingla i våra lounger, ät och drick gott. Gå på fördjupande seminarier och ta del av våra sponsorers fantastiska erbjudanden.

16:45

Insläpp till scen

Platserna är onumrerade så se till att vara på plats i tid

17:00

Börshajen Academy startar

17:15

9 steg – kom igång med börshandel

17:40

Rika barn

18:00

Bli miljonär som pensionär

18:20-18:50

Paus

18:50

Musik från Hybrid

19:00

Lyxfällan och hur du undviker den

17:35

Alternativa placeringar

För dig som vill testa något annat än att investera i fonder eller aktier går vi igenom alternativa placeringar. Du får lära dig vad du kan investera i, vilka risker som finns och hur en investeringsstrategi bör se ut.

17:57

Offentliggörs inom kort

18:10

Paus

18:30

Underhållning

Börshajen presenterar stolt: ännu en hemlighet.

18:40

Offentliggörs inom kort

19:00

Avslutning  

Vi säger inte hej då, vi säger vi ses. Kanske redan direkt efter i några av våra partner-områden inne i Globen.

21:00

Dörrarna stängs

Ni vet vad de brukar säga: ni måste inte gå hem, men ni måste gå härifrån.

Det här kommer du att lära dig…

Lär dig från stjärninvesterna

Spaning och analys med de mest efterfrågade profilerna, experterna och stjärninvesterarna.

Verktyg, strategi och best practise

Hur kommer jag igång? Vilka misstag ska jag undvika? Hur balanserar jag en bra portfölj? Är finansmarknaden oförutsägbar eller finns det mönster som går att känna igen?

Inspiration

Fyll på med energi och inspireras att gå från tanke till handling av unika insikter och personliga framgångssagor.

Bilder från tidigare event…

Videofilm från tidigare event...

Om Börshajen

Börshajen startades 2016 av den då 23-åriga Andra Farhad för att få fler att skaffa sig ett fuck off-kapital.  Börshajen vill krossa fördomar och göra kapitalmarknaden tillgänglig för alla. Oavsett om du är man eller kvinna, ung eller gammal, har invandrarbakgrund eller är helsvensk vill vi ge dig makten att bygga din egen förmögenhet.

Det gör vi genom att dela med oss av vår kunskap inom sparande och investeringar på våra olika plattformar såsom vår podd, webb, våra sociala medier och genom att bjuda in dig till våra stora event. Allt innehåll är gratis tack vare snälla sponsorer som brinner för samma fråga som Börshajen – att demokratisera finansvärlden.

Låga fondavgifter = mer till dig.

Lästid: 3 minuter – Fondskolan i samarbete med AMF Fonder –  Fondskolan – del 4 av 4 Vad sparar du till? Är det till en semester, ett nytt hus eller till pensionen? Oavsett

Bygg en fondportfölj – Tre frågor du bör besvara innan du väljer fonder

Lästid: 3 minuter – Fondskolan i samarbete med AMF Fonder –   Fondskolan – Del 3 av 4 Att hitta en fond som passar dig kanske känns svårare än vad det är. Faktum

Vilka olika fondtyper finns det?

Lästid: 3 minuter – Fondskolan i samarbete med AMF Fonder – Fondskolan – Del 2 av 4 Du har bestämt dig för att börja fondspara men inser väldigt snart att det finns en

Tre anledningar till varför du ska börja fondspara

Lästid: 3 minuter Fondskolan – i samarbete med  AMF Fonder. Fondskolan – del 1 av 4 Sparande i aktier och fonder har aldrig varit så hett som det är just nu. Allt fler