Nyhetsarkiv

Kategori

Mini-case: Klövern vs Balder

Aktier

Lästid: 2 minuter Jonas Skilje jämför fastighetsbolagen Klövern och Balder för att se hur de båda bolagen tas emot av sina aktieägare.

18 mars, 2019

Fundamental analys – balansräkning

Aktier

Lästid: 3 minuter I denna artikel tar vi oss en titt på den andra mycket viktiga finansiella rapporten vid fundamental analys: balansräkningen. 

Aktieutdelning 2019 – allt du behöver veta

Aktier

Lästid: 3 minuter Vi närmar oss utdelningsperioden med stormsteg och med den väntar det klirr i kassan för alla aktieägare. Börshajen ger dig listan över utdelningsbolagen.

13 mars, 2019

Vad innebär risk vid investeringar?

Aktier

Lästid: 4 minuter Framtiden är osäker men genom att kontrollera risken i din investering kan du minska risken för stora förluster. Börshajens gästskribent, Henrik Jönsson, skriver om risk och förklarar på ett pedagogiskt

12 mars, 2019

Mest lästa artiklar

Grunderna i Teknisk Analys – Del I

Teknisk Analys

Lästid: 4 minuter Intresset för Teknisk Analys har ökat enormt de senaste åren. Något som högst sannolikt beror på att avgifterna för att handla aktier nu sjunkit till riktigt låga nivåer – och

24 maj, 2018

Så funkar hedgefonder

Börsskolan

Lästid: 3 minuter Idag fokuserar Börsskolan på hedgefonder. En typ av fonder med friare placeringsregler vars mål är att leverera positiv avkastning oavsett hur börsen går. Text: Eric Olaison Vad är en hedgefond?

22 februari, 2018