– I samarbete med Fundler

ANNONS

 Jag älskar investeringar och liksom Warren Buffet är jag lite extra förtjust i just aktier. Att hitta och analysera aktier är fantastiskt kul, men det tar tid och kräver kunskap – vilket leder till att många tyvärr står utanför aktiemarknaden. Men så behöver det inte vara!

Jag pratar ofta och mycket om att det är superviktigt att ta tag i sitt sparande, men jag är samtidigt ödmjuk då jag vet att många tycker att det känns krångligt, svårt och tidskrävande. Risken är då stor att dina pengar blir liggande på ett bankkonto med låg eller ingen ränta, där värdet på dina pengar minskar varje dag på grund av inflationen. Självklart ska du ha en buffert på sparkontot, men det finns också bra, smidiga och prisvärda komplement för ditt långsiktiga sparande där pengarna istället kan växa.

Att spara behöver inte vara svårt, tidskrävande eller dyrt! Att komma igång med sitt aktiesparande och bygga en portfölj kan för många kännas svårt, men det behöver inte vara så. Att spara i fonder kan vara ett smart alternativ för den som inte hinner, vill eller kan lägga tid på att följa börsnyheter och hålla koll på sina innehav.

Automatiserad investeringsapp – ett smart, enkelt och billigt alternativ. Aktier passar som sagt inte alla. Men det finns något för alla! Vi lever i en ny era av teknologi och idag är det enklare än någonsin att investera på börsen. För dig som inte vill lägga tid på aktier men ändå önskar se dina pengar växa med tiden har jag tittat på några investeringsappar och vill tipsa om Fundler. Det är en app som investerar i prisvärda fonder och underlättar investeringsprocessen för både små och stora sparare. Fundler tar fram förslag på innehav som passar just dig, utifrån din situation, bäst. Det jag dock gillar allra mest med Fundler är att appen är helt oberoende, det vill säga att den tar betalt av dig som kund och inte accepterar några provisioner från fondbolagen.

En ny transparent era. Det blåser verkligen förändringarnas vindar i finansbranschen just nu. Förutom att vi kan få hjälp av appar så träder faktiskt en av de viktigaste lagändringarna någonsin för finansiella rådgivare i kraft nu den 3 januari! Den nya lagen heter Mifid II och är till för att göra saker bättre för oss kunder som tar hjälp av rådgivare, oavsett om rådgivaren är en app eller en person. Den nya lagen innebär att en rådgivare som är ”oberoende” inte får ta emot betalning från någon annan än dig. Det här är en enorm förändring, eftersom många så kallade rådgivare egentligen är säljare som får provision på det de rekommenderar dig att investera i. Det blir alltså mycket enklare att veta om en rådgivare får pengar av fondbolag och banker för att rekommendera deras produkter, vilket såklart är negativt för oss som kunder. Håll alltså utkik efter kvalitetsstämpeln ”oberoende rådgivning” framöver.

ANNONS
ANNONS

Fundler är helt oberoende, och finns att ladda ner för Iphone här och för Andriod här


 Tre tips till dig som vill komma igång att spara på börsen

1. Börja NU! Du lär dig allt eftersom. Lova dig själv att spara 5-10 procent av din inkomst, med start nu på en gång!

2. Spara regelbundet! Ställ in automatiskt sparande och se till att sparandet sätts av varje månad direkt när lönen kommer. Genom att spara regelbundet på månadsbasis sprider du risken och får en bra snittkurs.

3. Sprid riskerna! Se till att investera i flertalet bolag och branscher. Tycker du det är krångligt så testa Fundler och få oberoende förslag på innehav som passar just dig bäst. Fundler finns att ladda ner för Iphone här och för Andriod här.

/Andra Farhad

 

Namn: Andra Farhad
Ålder: 24 år
Bor: Stockholm
Gör: Vd för bolaget Börshajen och driver instagramkontot Börshajen
Läser just nu: Hjärnkoll på Pengarna av Elin Helander

 

– I samarbete med Fundler