Börshajens vd och grundare, Andra Farhad, medverkade nyligen i TV4:s Nyhetsmorgon och gav många tänkvärda idéer och tips kring hur man kan tänka för att få pengarna att räcka hela december ut. December är årets tyngsta konsumtionsmånad och ett av Andras tips är att man ska ”konsumtionskompensera”. Konsumtionskompensera innebär att om du köper exempelvis en tröja som kostat 100 kronor men bara betalar 50 kronor på rean bör du lägga undan den femtiolappen som du sparat. Om du inte redan har sett klippet så in och kika för att ta del av fler smarta tips!

ANNONS

Och än är inte loppet kört! Förhoppningsvis shoppade du inte upp alla dina pengar på Black Friday och Cyber Monday, utan har sparat till julen och kanske även till mellandagsrean. Kanske har du varit föredömlig och sparat 10 procent av lönen till oförutsedda utgifter? Om inte vill vi passa på att slå ett slag för att redan nu, bums, sätta undan 10 procent av lönen du fick i slutet av november så att du inte står barskrapad i slutet av månaden, utan har en liten buffert om något oplanerat skulle inträffa. Maja Englund, sparekonom på SPP, ger i numrets sparkrönika fem handfasta tips på hur du konkret kan spara på utgifter inför, under och efter julledigheten. Läs Majas tips och se till att konsumtionskompensera!

Att bygga en portfölj kan för många kännas krångligt och svårt, men det behöver inte vara så. I takt med digitaliseringens framfart kommer det även bra och effektiva lösningar på marknaden. Collector Bank och Aktieinvest har tillsammans tagit fram en lösning – appen Spira. Spira fokuserar på en långsiktig strategi och är en automatiserad sparapp som underlättar investeringsprocessen för dig som privatperson. Andra Farhad tipsar i sin krönika om hur du som långsiktig investerare kan komma igång snabbt och enkelt redan idag.

I numrets Börsskola skriver Eric Olaison, en av Sveriges främsta investerare, om robothandel. Vad är robothandel, hur fungerar det och vem kan det passa för? Eric reder ut begreppen. Shoka Åhrman, Börshajens sparekonom, skriver om Kryptovalutor. Är Bitcoin nya guldet – eller bara en spekulationsbubbla? Allt fler visar intresse för handeln med kryptovalutor och Bitcoin har haft en raketutveckling under senare tid, Shoka ger oss en övergripande introduktion till Bitcoin. Vi passar även på att publicera en favorit i repris, ”Superkraften i ditt sparande”, har du inte redan läst den så gör det! Artikeln kan förändra ditt liv.

Vi är väldigt glada att du prenumererar på vårt nyhetsbrev och hoppas att vi kan inspirera dig i ditt sparande och med dina investeringar!

ANNONS
ANNONS

Joanna Redebrandt Törngren
Chefredaktör Börshajen