Börshajen podcast gästas av den prisade och framgångsrike journalisten Andreas Cervenka. I avsnittet får du lära dig om allt du någonsin velat veta om finansbranschen i USA samt hur stor makt de berömda FAANG-bolagen faktiskt sitter på.

ANNONS

2019 har äntligen kommit in i mars månad. Det innebär att våren närmar sig Sverige. Med detta i åtanke kan vi på Börshajen inte komma på något som är bättre än ett rykande färskt avsnitt av Börshajen podcast.

Denna veckan får du följa med på en tur över Atlanten för att träffa den prisbelönte journalisten Andreas Cervenka. Andreas som med sitt analytiska sätt granskar och håller koll på Silicon Valley för Dagens Industris räkning, men kanske framförallt, för att ge oss börsintresserade en större inblick.

I avsnittet får du lära dig om hur det är att arbeta som utlandskorrespondent i det stora landet i väst. Hur stor makt FAANG-bolagen faktiskt har samt varför Cervenka anser att fondindustrin lurat människor i flera decennier

 

Den traditionella fondindustrin har blåst människor i decennier

– Andreas Cervenka, prisbelönt Journalist

Bankernas taktik

Som grävande journalist har Andreas Cervenka länge haft ett vakande öga på storbankerna. Detta har fått honom att dra slutsatsen att bankerna fungerar på ett sätt som gör att vi kunder luras. I avsnittet berättar han om att bankernas taktik alltid funnits där för att tjäna ännu mer pengar.

ANNONS
ANNONS

– Hela finansvärlden bygger på att man vill göra saker lite svårare och lite krångligare. Detta gör kunden mer beroende av bankmannen. Banken låtsas sen att bankmannen är kundens personliga rådgivare, men i själva verket är han bara en helt vanlig försäljare.

Avsnittet med Andreas Cervenka kommer vara en ögonöppnare för många. Vill du höra hela historien om fondindustrin hittar du avsnittet i spelaren nedan. Alternativt så trycker du här eller där du brukar lyssna på dina favoritpoddar!

Börshajen podcast gästades i förra avsnittet av finansprofilen Günther Mårder. Avsnittet har varit en riktig favorit bland våra lyssnarna. Du hittar det avsnittet här!