Går det att kombinera billigt och gott? Det är inga problem och i veckans avsnitt av podden gästar den omåttligt populära Zeina Mourtada i 38:e avsnittet i ordningen.

ANNONS

Många spenderar mycket mer tid hemma än vanligt och många lagar förmodligen mycket mer mat hemma än vad man brukar göra om man är van vid att käka ute på lunchen.

För att få ner matkostnaden är det viktigt att vara prismedveten när du går runt i matbutiken och verkligen planera din handling. Och är bra råvaror, som alla kockar betonar vikten av, alltid dyra?
– Neej, jag älskar linser till exempel. I mellanöstern använder vi röda linser i mycket och det är inte alls dyrt, så det känns som ett vanligt missförstånd att det alltid måste vara dyrt när du har bra råvaror, säger Zeina i podden.

Vad är då Zeinas två bästa tips för hur du ska tänka när du handlar för att få ut maximal effekt?
– handla efter säsong
– storhandla

ANNONS
ANNONS

Och tror ni att det är enda tipsen ni får i podden? Då tror ni fel med stort F. 40 minuters njutning väntar för er som äter mat, och det gör väl alla? Vi tänkte väl det! Så använd dagen på bästa sätt och lyssna på Börshajen podcast i din app eller se den sprudlande Zeina här: