Börshajen podcast gästas varje vecka av finansbranschens mest intressanta profiler. I avsnittet med Claes Dahlbäck diskuterar Andra Farhad börsen och hur den kommer se ut inom den närmsta tiden. 

ANNONS

Börsen har de senaste månaderna visat röda siffror och många har frågat sig om vi är på väg mot en av de största nedgångarna sedan kraschen 2008. Spekulationerna är många men svaren desto färre. Men en som är insatt i börsen är finansprofilen Claes Dahlbäck som förra veckan gästade Börshajen podcast.

I avsnittet berättade han om sin syn på börsutvecklingen, hur han tror att den kommer att se ut inom den närmsta tiden och hur du som aktieägare ska tänka när börsen är i gungning.

 

Börsen kommer inte att krascha

 

ANNONS
ANNONS

Börsen har rent generellt varit övervärderad det senaste året, hur ser framtiden ut?

– Jag tror att det är mer risk på nedsidan än möjligheter på uppsidan. Som sparare behöver du vara lite försiktig, förklarar Claes Dahlbäck i Börshajen podcast.

Tror du på en börskrasch? 

– Jag tror inte på en börskrasch eftersom räntorna fortfarande är låga. Det betyder indirekt att det inte finns speciellt många alternativ för sparande. Men samtidigt tror jag inte heller att vi kommer se en särskilt stark börs den närmaste tiden.

Hur ska man som sparare tänka när börsen skakar? 

– Om räntorna börjar gå upp, vilket förmodligen kommer att hända, ska du vara försiktigare. Men konjunkturen ser bra ut, vinsterna är skapliga, utdelningarna är okej och direktavkastningen är okej. På grund av detta kan du likaväl ha dina pengar på aktiemarknaden som att vara likvid.

Finns det möjlighet att fortfarande få en bra avkastning? 

– Det beror på vilken portfölj du väljer men självklart går det att få en direktavkastning på tre till fyra procent.

I spelaren nedan kan du höra hela avsnittet med Claes Dahlbäck. Nya avsnitt av Börshajen podcast släpps varje fredag.