Börshajen podcast gästas av Enlabs vd Robert Andersson för att diskutera hur det är att vara verksam inom den ofta omtalade branschen hasardspel.

ANNONS

Börshajen podcast är äntligen tillbaka med rykande färskt avsnitt. Denna veckan ligger fokus på den omtalade spelbranschen. I avsnittet sitter Andra Farhad vi rattarna tillsammans med Enlabs vd, Robert Andersson.

Robert Andersson har en gedigen karriär inom spelbranschen med bolag som Catena Media och Enlabs på sitt cv. Med tanke på att Robert verkat inom branschen i så många år så har han även hunnit fundera på etikfrågan kring spelbranschen både en och två gånger.

– I Sverige har blivit ett enormt påslag kring just etik och moral eftersom vi just nu har en omreglering av marknaden. Men staten har själv varit ute och marknadsfört spel otroligt mycket samtidigt som de fortsätter att klaga på de internationella spelbolagen, säger Robert Andersson i Börshajen podcast.

Hur ställer du i frågan?

– Jag tycker inte att spel är märkligare än någon annan produkt. Ta exempelvis investeringar i vissa finansiella instrument. Inom den branschen kan jag lova att det finns många människor som mått dåligt över dåliga investeringar. Därför anser jag inte att etikfrågan är unik för spelbranschen.

Men om vi kollar på det rent krasst, så lockar spelbolag kunder på ett helt annat sätt än vad finansbranschen gör. Det måste du hålla med om?

– Jag håller med om att en person som har en tydlig problematik i sitt spelande så ska den personen inte få spelreklam. Men tyvärr är det så att alla branscher har några entreprenörer som försöker att utnyttja systemet. Titta bara på bilförsäljare, läkare och i finansvärlden.

Är det inte fel att investera i spelbolag?

– Jag tycker självklart inte att det är fel att investera i spelbolag, då hade jag haft fel jobb.

ANNONS
ANNONS
Varför tycker du inte att det är fel?

– Jag anser att om man hanterar sitt spelande korrekt så är det en underhållningsprodukt. Människor har hållit på med spel hur länge som helst. Sen är det som allt annat om man gör det för mycket så är det självklart inte bra.

Hela avsnittet med Robert Andersson hittar du antingen i spelaren nedan, i din favoritspelare alternativt här!

Börshajen podcast har tidigare gästats av lyxfällan-legendaren Magnus Hedberg för att prata om hur man smartast tar fram sin egen budget. Missa inte detta populära avsnitt! Lyssna här!