Börshajen podcast gästas av SEBs Private Banking chef Erika Lundqvist. En värld som många vill träda in i, men oftast aldrig får chansen. Börshajen öppnar dörren på glänt och ställer frågorna du alltid velat ha svaren på.

ANNONS

Vad är egentligen Private Banking för någonting, hur mycket måste du egentligen spara för att bli en Private Banking-kund och vad finns det för fördelar? Allt detta och mycket mer får du svar på nedan!

Vad är egentligen Private Banking?

– Private Banking är en del av ett servicekoncept inom banken som riktar in sig på de mer förmögna kunderna. Men det finns inte ett exakt sätt för hur vi hjälper våra kunder utan det är väldigt individuellt och ut efter deras behov och efterfrågan, säger Erika i Börshajen podcast.

Vad kan du få ta del av, rent konkret, som Private Banking-kund?

– Först och främst så har du en personlig kontakt. Utöver det så har vi ett enormt stort utbud som vi erbjuder, där kan du få hjälp med allt från hjälp att betala räkningar, kortservice, finansiering och mycket, mycket mer.

Hur mycket måste du ha på banken för att kunna bli Private Banking-kund?

ANNONS
ANNONS

– Servicen är inriktad främst på privatpersoner som har en förmögenhet på över två miljoner kronor.

Vad är kostnaden?

– Det lägsta erbjudandet är 5 000 kronor per år och då får du tillgång till hela servicepaketet. Nästa segment är lite högre och det högsta är skräddarsytt där man får offert på kostnaden.

Hur många i Sverige har möjlighet att bli Private Banking kunder i Sverige?

– I Sverige finns det ungefär 95-100 tusen kunder i Sverige. Sen växer den basen med tio procent per år.

Vad är skillanden mellan vanlig kund och Private Banking-kund?

– Skillnaden är att du har större utbud av specialisttjänster och då främst när det kommer till investeringar. En vanlig kund kanske inte behöver lika mycket hjälp, men självklart finns det även hjälp att få även där. Så det är mer att det är anpassat efter de behov som man har.

Erikas tips till småsparare – så bygger du en förmögenhet

  1. Tänk långsiktigt – när du gör dina investeringar
  2. Investera i det du tror på – tror du verkligen på bolaget som du investerar i?
  3. Ge inte upp – går det dåligt? Ge oavsett aldrig upp!
  4. Glöm inte att ringa SEB Private Banking när du har råd!

Avsnittet med Erika Lundqvist går inte enbart in på Private Banking, vi får även vet mer om hur hon ser på branschen, hur det är att jobba tätt med familjen Wallenberg och vad Erika hade gjort om hon inte hade hamnat inom banksfären. Hela avsnittet hittar du nedan, här eller i din favoritspelare.

Börshajen gästades nyligen av aktieproffset Marcus Hernhag. Missa inte att lyssna på avsnittet där du får lära dig mer om hur du kommer igång och lyckas med ditt sparande.