Börshajen podcast gästas av Lyxfällan-legendaren Magnus Hedberg. I avsnittet får vi lära oss allt om hur man lägger upp en bra budget till hur man sparar smartare.

ANNONS

Börshajen podcast gästas flera gånger i månaden av flera intressanta profiler för att diskutera ämnen som berör privatekonomi. I det senaste avsnittet gästar Lyxfällan-programledaren Magnus Hedberg för att berätta om hur du kan lägga upp en bra budget och hur du som går back ekonomiskt faktiskt kan vända trenden till något positivt.

– Det är egentligen ganska enkelt att själv göra det som vi gör i Lyxfällan. I grund och botten handlar det om att du måste få in mer pengar än vad som går ut. Det är inte så svårt, man måste bara bestämma sig och göra det.

Hur gör man det rent konkret?

– Enklast är att under en månad skriva upp alla utgifter som man har. När månaden har gått sätter du dig ner och analysera om det verkligen är det här du vill lägga pengarna på eller om du kan använda de på ett smartare sätt.

 

Många har för stor respekt för ekonomisk framgång

ANNONS
ANNONS

– Magnus Hedberg, ekonomiprofil

 

Gör aktiva val – bli medveten om dina utgifter

Magnus Hedberg har under sina år som programledare för Lyxfällan stött på flera extremfall när det kommer till att göra av med pengar på onödig konsumtion. Och det finns tydliga tendenser till varför vissa personer hamnar i fällan.

– Det är väldigt tydligt att de som är med i Lyxfällan ofta har en enorm otålighet och är extremt dåliga på att göra aktiva val.

Hur menar du?

– Personerna som är med i Lyxfällan vill hela tiden bli belönad utan att behöva vänta på pengarna. Vilket självklart är extremt skadligt för ekonomi. Det säger sig självt, du kan ju inte köpa något om du inte har pengar. Det som är problematiskt med detta är att de också tänker att de aldrig har några pengar över. Men det finns ju en anledning.

Hur ska man göra om man är i en sådan situation?

– Gör aktiva val. Är man en person som gillar att lägga sina pengar på fika, gör då det och ta konsekvenserna. Det vill säga fika men då kanske du måste välja bort en solresa till sommaren. Så gör aktiva val och leva det liv du själv vill.

Kan vem som helst nå ekonomisk framgång?

– Jag personligen anser att allt för många har för stor respekt för ekonomisk framgång och tänker att de inte kan klara av det. Men alla kan nå framgång det gäller bara att börja redan idag.

Du vill inte missa avsnittet med Magnus Hedberg! Du hittar det här, i spelaren nedan eller i din favorit podcast-app.

Börshajen podcast har tidigare gästats av fondförvaltaren Mikael Tarnawski-Berlin som bland annat berättade om vilka fonder alla nybörjare bör ha i sin portfölj. Lyssna på avsnittet här!