Börshajen podcast är tillbaka med ett nytt avsnitt. Denna veckan tar vi en liten annorlunda ”take” på det hela när Mia Ingelström, ekonomi-PT, gästar podden. Avnjut avsnittet som lär dig förstå grunderna i en sund vardagsekonomi.

ANNONS

Yrket ekonomi-PT är inte något som man hör talas om på daglig basis. Och sett till de personer som gästat podden tidigare så kan det vara ett av de lite mer spännande vi har haft att jobba med. Men vad är egentligen en ekonomi-PT och vad är det egentligen Mia gör för sina kunder?

– En ekonomi-PT är inte som en vanlig personlig tränare, du kommer inte att sitta och svettas samtidigt som du gör uträkningar direkt. Utan det jag försöker göra är att ta reda på vad personen har för drömmar, mål och hur jag ska kunna hjälpa de att nå dessa?

Gör en finansiell hälsocheck

Har du besökt vårdcentralen den senaste tiden för att göra en hälsocheck? Skulle du eller någon i din närhet gjort det så hade du ryckt på axlarna då det är ganska vanligt att man gör det inför en större resa eller för att bara kolla så att allting står rätt till i kroppen. Men att göra detsamma med sin ekonomi är något som många helst låter bli. Och kanske beror det på att man är rädd att se den ekonomiska sanningen i vitögat?

Men att göra en finansiell hälsocheck kan du få både större koll på dina utgifter men även bättre förståelse för din egen ekonomiska situation. I det senaste avsnittet av Börshajen podcast gör Mia en hälsocheck på Andras ekonomiska situation. Ta del av frågorna nedan och ställ de till dig själv.

  1. Jag vet vad mitt liv kostar varje månad
  2. Jag har rätt skulder för mig i min situation och jag betalar inte en krona för mycket i ränta
  3. Jag har optimerat mina pensionsmedel på bästa sätt och vet när jag kan välja att gå i pension

Hur gick det? Har du koll på din ekonomi?

Frågorna kan vara svåra att svara på, men lyssna på hela avsnittet där Mia ger utläggande svar på hur du kan tänka vid varje fråga.

Mias tre tips för ett friare och rikare liv

  1. Ta kontroll – vad kostar ditt liv och hur mycket vill du att ditt liv ska kosta?
  2. Mål – sätt upp mål för vad du vill åstadkomma. Vill du åka iväg på en resa, se då till att skapa förutsättningarna för det.
  3. Aktiva val – gör aktiva val i din vardag. Lägg pengar på sånt som får dig att må bra och strunta i det som är mindre viktigt.

Har du dålig koll på hur din ekonomi ser ut? Då får du inte missa att lyssna på avsnittet med Mia Ingelström. Efter avsnittet kan vi garantera dig att du kommer känna dig betydligt tryggare med att komma igång för att nå dina finansiella och personliga mål.

ANNONS
ANNONS

Mias hemsida hittar du här!

Hela avsnittet med Mia Ingelström hittar du i spelaren nedan. Alternativt kan du lyssna på det här eller i din favoritspelare.

Börshajen har tidigare gästats av Marcus Hernhag. En favorit för många som är intresserade av börsen, vill du lära dig den enkla vägen att lyckas med aktier. Lyssna då på avsnittet med Marcus här!