Sidenvägen blir digital

Sponsrat

Lästid: 2 minuter – I samarbete med Fidelity – Kina digitaliserar snabbt sin ekonomi. Landet är en av världens största investerare och innovatörer inom digital teknik. Kinas unga befolkning sköter hela sina liv

24 februari, 2020

Har du inget sparande? Då är det dags nu.

Aktier

Lästid: 1 minut Världen står fortfarande på ända när sparekonomen Johanna Kull gästar Börshajen podcast. Tusentals har blivit varslade, vi har den snabbaste ökningen av arbetslösa på flera årtionden. Men är allt nattsvart?

7 april, 2020

Börsen har Corona – såhär ska du investera

Börs

Lästid: 1 minut ”Sälj inte av så fort det blir lite friktion i portföljen” Denna vecka gästas Börshajen podcast av Mohammed Salih som gjort sig ett namn på Instagram med kontot Mohammedsvagtillmiljonen. Men

20 mars, 2020

Sponsrade inlägg

Fasta utgifter är djävulens verk

Många vill komma igång med sparandet.
Att behöva spara pengar och vänta med en “belöning” kan vara tråkigt och kännas väldigt jobbigt.

Fasta utgifter är djävulens verk

Många vill komma igång med sparandet.
Att behöva spara pengar och vänta med en “belöning” kan vara tråkigt och kännas väldigt jobbigt.

Börsskolan

Så här gör du för att välja rätt aktier

Att välja ut rätt aktier att investera i behöver inte vara krångligt
Som nybörjare kan det vara svårt att veta vilka aktier man ska investera i. Det finns många strategier och metoder inför aktieköp. Eric Olaison, en av Sveriges främsta investerare, delar med sig av några grundläggande tips inför en investering.

Mitt börsdygn som daytrader

Att jobba som daytrader kräver en hel del kunskap och disciplin
Under dygnets 24 timmar händer det mycket på världens börser. Klockslagen är viktiga att ha koll på om du vill lyckas med dina investeringar. Häng med Eric Olaison, en av Sveriges främsta investerare, under en börsdag och ta del av hur hans dag kan se ut.

Så här ser strukturen på aktiemarknaden ut

Innan man investerar är det viktigt att känna till marknadens struktur
Finansmarknadens struktur är komplex och det är viktigt att känna till hur den är uppbyggd och fungerar innan man börjar att investera. Eric Olaison, en av Sveriges främsta investerare, reder ut hur olika börser, marknadsplatser och listor fungerar och vad som skiljer dem åt.

Om börshajen

Kostnadsfritt medlemskap

Börshajen erbjuder kostnadsfria utbildningar inom ämnet sparande och investeringar. Vi vill att så många som möjligt ska få en ekonomiskt tryggare framtid genom att spara och investera långsiktigt, hållbart och på ett ansvarsfull sätt.

Läs mer

BLI MEDLEM KOSTNADSFRITT OCH FÅ TILLGÅNG TILL

INSPIRATION

En viktig faktor för att lyckas göra lärande roligt
Att känna sig inspirerad och motiverad är det första steget mot ett framgångsrikt sparande. Vi hjälper dig att hålla inspirationen vid liv.

E-BÖCKER

Lär dig mer om aktier, fonder och ETP:er
Våra e-böcker behandlar tre av marknadens mest attraktiva områden just nu. Vi hjälper dig att på ett enkelt sätt förstå aktier, fonder och ETP:er.

QUIZ

Utmana dina vänner i en kunskapstävling
Kan man verkligen göra en tävling av allt? Svar ja! Utmana andra genom quiz inom något av våra tre fokusområden och se vem som samlar flest poäng.

COMMUNITY

Ett nätverk med stor del engagerade medlemmar
Sharing is caring och vi vill vara ett nätverk där alla hjälps åt. Ställ dina frågor i vårt forum eller kanske svara på någon annans frågor och få poäng.

NYHETSBREV

Inspireras på temat börs, investeringar och sparande
Varannan vecka kommer Börshajens nyhetsbrev ut. Missa inte våra spännande reportage, matnyttiga utbildningar och inspirerande kunskap!

EVENT

Utbildningar, föreläsningar och seminarium i fokus
Vi arrangerar olika typer av aktiviteter för våra medlemmar där vårt mål är att Börshajen ska bli Sveriges största mötesplats för investeringsintresserade.